ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είναι δύσκολο να μην ψηφίσουμε την Αικ. Σακελλαροπούλου»

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει πως η ΝΔ την είχε καταψηφίσει για πρόεδρο του ΣτΕ.

Γνωστό πρόσωπο είναι για την Αριστερά η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – τουλάχιστον για τους παλαιότερους. Ετσι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αιφνιδιάσθηκαν, ούτε έψαχναν να βρουν ποια είναι και «από πού κρατά η σκούφια» της προτεινόμενης από την κυβέρνηση για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλωστε πριν από κάποιες δεκαετίες η Αικ. Σακελλαροπούλου συμμετείχε στον Ρήγα Φεραίο και στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ είναι γνωστό ότι είναι και οπαδός του ΠΑΟΚ!

Η ΝΔ την είχε καταψηφίσει για πρόεδρο του ΣτΕ!

«Θα είναι δύσκολο να μην την ψηφίσουμε» έλεγε χθες, Τετάρτη, ηγετικό στέλεχος του κόμματος, ενώ άλλα στελέχη διέψευδαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την πρόταση Σακελλαροπούλου.

Μάλιστα έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν ότι η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει την Αικ. Σακελλαροπούλου όταν είχε προταθεί για τη θέση της προέδρου του ΣτΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην σχετική συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε δηλώσει ότι ψηφίζει τον Θανάση Ράντο.

Πολιτικά η εκτίμηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση του πρωθυπουργού που σαφώς αλλάζει την πολιτική ατζέντα.

Ταυτόχρονα, λένε στην Κουμουνδούρου, ο Κ. Μητσοτάκης επιτυγχάνει δύο πράγματα που τον ενδιέφεραν:

  • δεν βάζει ένα πολιτικό πρόσωπο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που θα του δημιουργούσε ανασφάλεια.
  • γκρεμίζει ένα από τα τελευταία προπύργια του καραμανλισμού στους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ συγκαλούνται το πρωί της Πέμπτης τα όργανα για να καθορίσουν τη θέση του κόμματος. Συγκεκριμένα, στον πρωινό καφέ με τον Αλέξη Τσίπρα θα συμμετάσχει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικά αξιολογούνται το γεγονός ότι πρόκειται για γυναίκα, ότι είναι μία εξαιρετική δικαστής, ότι έχει προοδευτική πολιτική καταγωγή από δημοκρατική οικογένεια και ότι επιλέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την θέση της προέδρου του ΣτΕ.

Το μειονέκτημα της πρότασης Μητσοτάκη είναι ότι στη σημερινή συγκυρία κατά την οποία διακυβεύονται κορυφαία εθνικά θέματα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει την πολιτική εμπειρία, την άμεση συνάφεια με τα εθνικά θέματα και το διεθνές κύρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις