Τέμπη – «Θα σηκώσουμε την παραμικρή πέτρα μέχρι να βρούμε όλους τους συνανθρώπους μας»

Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με άλλη, εμπορική, στα Τέμπη, που ακόμη δεν έχουν κάποια ενημέρωση για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δίνοντας ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «Μέχρι τις 7 το απόγευμα οι νεκροί ανέρχονταν επίσημα σε 38. Αργότερα, από το πρώτο βαγόνι της 2ης θέσης ανασύρθηαν άλλα 4 πτώματα ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών για την πυροσβεστική σε 42».

«Κάνοντας το άθροισμα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας μία πολύ σημαντική παράμετρο και συγκεκριμένα το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι πήδηξαν από τα βαγόνια του τρένου και έφυγαν μόνοι τους, επειδή έμεναν σε κοντινή απόσταση από τη Λάρισα και αυτός ο αριθμός μπορεί να μην είναι καταγεγραμμένος.

»Άλλη μία σοβαρή παράμετρος είναι, πως στις 10 το βράδυ το εκδοτήριο εισιτηρίων στη Λάρισα κλείνει και δεν γνωρίζουμε πόσοι επιβάτες μπήκαν στο τρένο από τις 10 και μετά. Αυτές είναι δύο σημαντικές παράμετροι που μπαίνουν στην εξίσωση».

Σε ερώτηση σχετικά με τους αγνοούμενους ο κ. Αρτοποιός παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία της πυροσβεστικής αναφέροντας ότι: «Σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία της υπηρεσίας, υπάρχουν 72 νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων 57 επιβάτες νοσηλεύονται ήδη, με τους 6 από αυτούς σε ΜΕΘ, ενώ 15 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο».

»Παράλληλα 194 μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία σε ασφαλή σημεία στη Θεσσαλονίκη, 20 επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Λάρισα και 8 επιβάτες στην Κατερίνη. Το άθροισμα που προκύπτει είναι 336, ωστόσο δεν γνωρίζουμε, όπως προείπα, πόσοι έφυγαν με ίδια μέσα.

«Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι εμείς σαν πυροσβεστική, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, θα σηκώσουμε την παραμικρή πέτρα, το παραμικρό μέταλλο, για να καταστήσουμε σαφές και γνωστό ότι έχουμε βρει όλους τους συνανθρώπους μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις