Τα ανθρακωρυχεία του Ηνωμένου Βασιλείου.. Ανησυχίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τους νέους κανόνες

Η Βρετανία θα επανεξετάσει το αμφιλεγόμενο έργο ανθρακωρυχείων.
Το Cumbria County Council είχε αρχικά εγκρίνει την εγκατάσταση τον Οκτώβριο παρά την κατακραυγή από οικολόγους αλλά δεν είχε ακόμη δώσει την τελική προοπτική.

Λονδίνο: Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επανεξετάσουν τα σχέδια για ένα αμφιλεγόμενο νέο ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Αγγλία, για να εκτιμήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του πιο συγκεκριμένα.

Το παράκτιο έργο, του οποίου ο προγραμματιστής είναι ορυχεία West Cumbria Mining, που ανήκουν στην Αυστραλία, θα βρίσκεται κοντά στην πόλη του Whitehaven και θα προμηθεύει μεταλλουργικές επιχειρήσεις χάλυβα της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Cumbria County Council είχε αρχικά εγκρίνει την εγκατάσταση τον Οκτώβριο παρά την κατακραυγή από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, αλλά δεν είχε ακόμη δώσει την τελική πρόταση.

“Μετά την παραλαβή και την εξέταση νέων πληροφοριών, η επιτροπή ελέγχου και ρύθμισης της ανάπτυξης του Cumbria County Council θα επανεξετάσει τώρα την αίτηση σχεδιασμού”, ανέφερε το συμβούλιο σε νέα δήλωση.

Η απόφαση ελήφθη αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε μια βασική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στα τέλη του περασμένου έτους, στην οποία περιγράφονται οι περιορισμοί για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά την περίοδο 2033-2037, πρόσθεσε.

“Αυτές οι νέες πληροφορίες έχουν ληφθεί πριν από την έκδοση της επίσημης ανακοίνωσης απόφασης σχετικά με την αίτηση. Υπό το φως αυτού, το συμβούλιο αποφάσισε ότι η αίτηση προγραμματισμού θα πρέπει να επανεξεταστεί.”

Τα νέα έρχονται 2 μηνες αφότου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επέλεξε να αφήσει την τοπική αρχή να εγκρίνει το πρώτο νέο ανθρακωρυχείο της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Αυτή η κίνηση πραγματοποιήθηκε παρά τη μακροχρόνια εκστρατεία εναντίον του έργου από περιβαλλοντικές ομάδες, οι οποίες κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπονόμευσε τις δεσμεύσεις της για το κλίμα.

Η ιστορία έχει επίσης πυροδοτήσει οργή από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές ,πριν από τη σύνοδο κορυφής COP26 του ΟΗΕ για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος, την οποία η βρετανική κυβέρνηση θα φιλοξενήσει στη Γλασκόβη αργότερα φέτος.

Σχετικές δημοσιεύσεις