Τα καλύτερα τυριά για να λάβεις την πρωτεΐνη σου

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο που όλοι, σχεδόν, λατρεύουμε σε μια εκδοχή. Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, τα τυριά αποτελούν μια καλή πηγή πή πηγή πρωτεΐνης.

Ωστόσο, μερικά τυριά είναι καλύτερη πηγή πρωτεΐνης από κάποια άλλα.

Τυρί cottage

Μια πρωτεϊνική.. υπερδύναμη. Γεμάτο με πρωτεΐνη καζεΐνης, παρέχει μια πηγή αμινοξέων βραδείας αποδέσμευσης, καθιστώντας το ιδανικό σνακ για συνεχή ενέργεια και μυϊκή αποκατάσταση. Είτε το απολαμβάνεις μόνο του είτε αναμεμειγμένο με φρούτα ή συνδυασμένο με κράκερ, το τυρί cottage είναι μια ευέλικτη επιλογή για όσους αναζητούν μια γρήγορη πηγή πρωτεΐνης.

Παρμεζάνα

Γνωστή για την έντονη γεύση της, η παρμεζάνα δεν είναι απλώς μια γαρνιτούρα για τα ζυμαρικά. Αυτό το σκληρό, παλαιωμένο τυρί έχει εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Πασπάλισε το πάνω από σαλάτες, σούπες ή ψητά λαχανικά για να προσθέσεις μια αλμυρή επίγευση, αυξάνοντας παράλληλα την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Έμενταλ

Με τις χαρακτηριστικές του τρύπες και την τρομερή γεύση του, το έμενταλ δεν είναι μόνο μια απόλαυση για τον ουρανίσκο αλλά και μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Μια μόνο φέτα μπορεί να συνεισφέρει σημαντική ποσότητα τόσο πρωτεΐνης όσο και ασβεστίου, καθιστώντας το μια υγιεινή προσθήκη σε σάντουιτς, ομελέτες ή πλατώ τυριών.

Τσένταρ

Το τσένταρ, μια αγαπημένη ποικιλία τυριού με πλούσια και έντονη γεύση, διαθέτει επίσης ένα αξιέπαινο πρωτεϊνικό προφίλ. Είτε λιωμένο πάνω από ένα μπιφτέκι είτε σε κύβους ως σνακ, το τσένταρ παρέχει μια ικανοποιητική δόση πρωτεΐνης παράλληλα με την ακαταμάχητη γεύση του.

Φέτα

Η φέτα αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας. Η φέτα ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες και την ευελιξία της. Πρόσθεσε την σε σαλάτες, σε wraps ή απόλαυσε την μόνη της.

Σχετικές δημοσιεύσεις