Τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα σε καύσιμο

Δες τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα σε κατανάλωση βενζίνης..

 ..και μάθε πώς θα εξασφαλίσεις την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου!

Τα τοπ mini αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση

Τα mini αυτοκίνητα πόλης θεωρούνται σε γενικές γραμμές οικονομικά. Εδώ που φτάσαμε, όμως, υπάρχει το οικονομικό, αλλά υπάρχει και το σούπερ οικονομικό, το οποίο και προφανώς είναι ο στόχος μας! Αν είσαι, λοιπόν, ο παραδοσιακός τύπος ανθρώπου που το αυτοκίνητο του το θέλει βενζινοκίνητο, σου έχουμε 4 επιλογές:

  1. Fiat 500 Hybrid Connect: Το γνωστό σε όλους “500αράκι” δεν έχει μόνο εμφάνιση, έχει και ό,τι χρειάζεται για να σε βοηθήσει στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Ο βενζινοκίνητος, αλλά και ήπια υβριδικός του κινητήρας σε συνδυασμό με το 6-θέσιο κιβώτιο ταχυτήτων είναι οι βασικοί σου σύμμαχοι στην αποστολή για πιο οικονομικές μετακινήσεις. Έτσι, με κατανάλωση 3.9 λίτρα στα 100 χλμ, θα μπορούσε άνετα να γίνει το νέο instacar σου!
  2. Toyota Yaris Hybrid: Οι εντυπωσιακές επιδόσεις των Toyota Yaris στην εξοικονόμηση βενζίνης δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ωστόσο, στη νέα του έκδοση, το ήπια υβριδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο δεν ξεπερνά τα 3.5 λίτρα στα 100 χλμ εντός πόλεως. Έτσι, αν αναλογιστεί κανείς και τους 116 ίππους του και τη γενικότερη αξιοπιστία του, εύκολα θα το επιλέξει ως το επόμενο αμάξι του!
  3. Toyota Aygo Xcity: Από την άλλη, η αμιγώς βενζινοκίνητη εκδοχή της Toyota ακούει στο όνομα Toyota Aygo Xcity. Το Toyota Aygo διακρίνεται τόσο για τον μοναδικό σχεδιασμό του -με το χαρακτηριστικό “Χ” στο εμπρόσθιο τμήμα του να ξεχωρίζει-, ενώ παράλληλα, διαθέτει χιλιάρη κινητήρα και θα σου δώσει 69 ίππους ξοδεύοντας 4.1 λίτρα στα 100 χλμ που θα διανύσεις.
  4.  Peugeot 208 Active Plus 1.2: To “1200άρι” Peugeot 208 με τους 100 ίππους, την αξιοσημείωτη ροπή, και τις άψογες επιδόσεις στον δρόμο, σίγουρα μετρά φανατικούς θαυμαστές. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση του που αγγίζει τα 5.3 λίτρα ανά 100 χλμ μπορεί να είναι σχετικά ανεβασμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, ωστόσο, και πάλι το κατατάσσει ανάμεσα στα τοπ αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση.
  5. Renault Clio 1.5: Το πετρελαιοκίνητο mini της Renault θα σου δώσει ισχύ 90 ίππων, καταναλώνοντας μόλις 4 λίτρα ανά 100χλμ. Αν προσθέσεις σε αυτό, τον μοντέρνο σχεδιασμό και την άψογη οδηγική του συμπεριφορά, μπορεί κάλλιστα να ανακάλυψες το instacar σου!
  6. Citroen C3 Corporate: Ο 1500άρης diesel κινητήρας του Citroen C3 Corporate θα σου δώσει 100 άλογα, αλλά και μια ροπή…του γούστου σου, ενώ θα σου προσφέρει μια απολαυστική κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 4.3 λίτρων στα 100χλμ. Με τέτοιες επιδόσεις, το supermini της Citroen διαθέτει, λοιπόν, όλα όσα χρειάζονται για να κάνει την καθημερινότητά σου καλύτερη και οικονομικότερη.

Προχωρώντας στη κατηγορία των SUV, η κατανάλωση καυσίμου αυτομάτως αυξάνεται. Αν παρόλα αυτά, οι ανάγκες σου απαιτούν ένα σκληροτράχηλο SUV, υπάρχει τρόπος να τις καλύψεις, χωρίς να επιβαρύνεις υπέρμετρα τον προϋπολογισμό σου. Πώς; Επιλέγοντας ένα από τα 2 παρακάτω μοντέλα:

1. Peugeot 3008 Diesel 1.5:  Το μικρομεσαίο Peugeot 3008 με τον κινητήρα πετρελαίου έχει να επιδείξει άνετο και κομψό design τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του, 130 ίππους, εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά και οικονομία στο καύσιμο που αγγίζει τα 5 λίτρα ανά 100 χλμ. Περνάει, λοιπόν, άνετα όλα τα τεστ για να γίνει το επόμενο οικογενειακό σου αμάξι.

2. Toyota C-HR Hybrid: Συνδυάζοντας αποτελεσματικά τον υβριδικό χαρακτήρα με τον κινητήρα βενζίνης, το Toyota C-HR Hybrid είναι 1800άρι που αποδίδει 122 ίππους και χρειάζεται μόλις 4.9 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ. Με σπορ εμφάνιση, ενδιαφέρον design και κατ’ ομολογίαν, πολύ ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά, κατατάσσεται εύκολα στα τοπ των οικονομικών (και όχι μόνο) SUV.

Συμβουλές για την οδήγηση με χαμηλή κατανάλωση

  1. Η πίεση των ελαστικών μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί μέχρι πρότινος να πίστευες πως θα πρέπει να ελέγχεις τα λάστιχα σου για λόγους ασφαλείας, πλέον, όμως, πρέπει στους λόγους αυτούς να προσθέσεις και την εξοικονόμηση καυσίμου. 
  2. Η σταθερή ταχύτητα θα σε απομακρύνει από το βενζινάδικο! Με άλλα λόγια, τα πολλά φρεναρίσματα και οι απότομες επιταχύνσεις αδειάζουν σε χρόνο dt το ντεπόζιτό σου.
  3. Το air condition δυστυχώς σού στοιχίζει αρκετά. Μιας και συχνά, ωστόσο, είναι απαραίτητο, αν το ανοιχτό παράθυρο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σου, φρόντισε τουλάχιστον να το λειτουργείς στη χαμηλότερη δυνατή ένταση ή τουλάχιστον όχι στο maximum.
  4. Οι υψηλές στροφές κοστίζουν επίσης. Φρόντισε, λοιπόν, να διατηρείς τις στροφές του αμαξιού χαμηλά, ώστε να μη ζορίζεται άδικα ο κινητήρας του.
  5. Το cruise control μπορεί να σε σώσει. Χρησιμοποίησέ το κάθε φορά που το κρίνεις εφικτό, ώστε το αυτοκίνητό σου να λειτουργεί σε ιδανικές συνθήκες και να μην ξοδεύει παρά την απολύτως αναγκαία ποσότητα καυσίμων.
  6. Μη φορτώνεις το αυτοκίνητο υπέρμετρα. Όσο μεγαλύτερο το βάρος, τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση καυσίμου. Αυτό δυστυχώς είναι γεγονός.

Σχετικές δημοσιεύσεις