Τετάρτη ή Πέμπτη η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Πρόσκληση στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως έχει κάνει στα κοινοβούλια και άλλων δυτικών χωρών απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες μαζί του.

Η ημερομηνία της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, θα οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα διά της διπλωματικής οδού. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επικοινώνησε με τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα Σεργίι Σουτένκο, με τον οποίο συμφώνησαν η ομιλία να γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό ο κ. Ζελένσκι έστειλε ευχές στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η πρόσκληση του πρωθυπουργού στον Ουκρανό ηγέτη έρχεται να προστεθεί στην ξεκάθαρη στάση που πήρε εξαρχής η Ελλάδα έναντι της ρωσικής εισβολής, συντασσόμενη πλήρως με τους συμμάχους της στη Δύση.

Σχετικές δημοσιεύσεις