Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο – Αγωνία για περιοχές κοντά στο Τσερνόμπιλ

Το ΝΑΤΟ και η G7 έστειλαν από τις Βρυξέλλες τα δικά τους μηνύματα στη Ρωσία απειλώντας με νέες κυρώσεις με τη βορειοατλαντική συμμαχία να ανακοινώνει μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τη Μόσχα να μιλά για «επικίνδυνα» και «αποσταθεροποιητικά» σχέδια.

Από την πλευρά τους ΕΕ και Τζο Μπάιντεν ετοιμάζονται για ανακοίνωση συμφωνίας-μαμούθ για προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου για την Ευρώπη από τις ΗΠΑ με τους ηγέτες των 27 της ΕΕ να κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου αλλά να μην ανακοινώνουν νέες κυρίωσεις σε βάρος της Μόσχας.

Βρετανικά δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν στη δεύτερη φάση του πολέμου στην οποία έχει περάσει η ρωσική στρατιώτική επιχείρηση αναλύουν τους επόμενους στόχους του Πούτιν, τα λάθη του, ενώ υπάρχει και εκτίμηση για το τέλος του πολέμου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο Πούτιν έχει κηρύξει, με έναν τρόπο, την 9η Μαΐου ως ημέρα κατά την οποία θα τελειώσει η σύρραξη.

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να πολιορκούν τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας. Μάλιστα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/3) ήχησαν ξανά οι σειρήνες του συναγερμού στο Κίεβο.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ανακοινώθηκε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας ως τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Παράλληλα, επικρατεί αγωνία για την κατάληψη περιοχών γύρω από το Τσερνόμπιλ, από δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

Σχετικές δημοσιεύσεις