Το γέλιο και η φιλία είναι ίδια σε οποιαδήποτε γλώσσα

Εξερευνώντας τον κόλπο Kimbe  στα απομακρυσμένα νερά της Παπούα Νέα Γουινέα αποτυπώνεται η συνάντηση και η αλληλεπίδραση με ανθρώπους από διαφορετικούς κόσμους και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Οι άνθρωπο στην Παπούα της Νέας Γουινέας  ζουν με πολύ παραδοσιακό τρόπο με πολύ μικρή επιρροή από τον έξω κόσμο και με πολύ μικρή έκθεση στην τεχνολογία. Κωπηλατώντας έξω από το χωριό τους με σκαπάνη κανό, οι γυναίκες έφεραν φρέσκα προϊόντα και καρύδες. Σε μια μορφή εμπορίου που είναι αιώνων, το πλήρωμα των σκαφών παρείχε επίσης στους χωρικούς κάποια είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι και είδη μαγειρικής. Δωρίζουν τακτικά βιβλία και σχολικά είδη σε αυτούς τους νησιωτικούς, βοηθώντας τους επίσης με το δικό τους εκπαιδευτικό σύστημα.Ο ωκεανός παρέχει επίσης στους ανθρώπους των νησιών πολλά τρόφιμα. Αναβλύζουν ψάρια και συλλέγουν καβούρια και άλλα βρώσιμα πλάσματα. Η ζωή σε αυτόν τον κόσμο δεν έχει αλλάξει πολύ για τους ανθρώπους τα τελευταία 100 χρόνια. Στην πραγματικότητα, πολλές απομακρυσμένες περιοχές ορεινών περιοχών της Παπούα Νέας Γουινέας έκαναν την πρώτη τους επαφή με λευκούς ανθρώπους από τον εξωτερικό κόσμο μόλις το 1930. Μια μικρή ομάδα ερευνητών ήταν μεταξύ των πρώτων ανθρώπων που έκαναν επαφή με απομονωμένους πολιτισμούς.Πιστεύεται ότι η γεωγραφία αυτών των περιοχών παρουσίαζε τέτοια δυσκολία που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να επιβιώσουν στα υψίπεδα.Αυτή η απομόνωση των λαών οδήγησε στην πολυμορφία της γλώσσας, με την Παπούα Νέα Γουινέα να έχει περισσότερες από 826 ξεχωριστές γλώσσες.

Αυτά τα παιδιά γοητεύτηκαν από το πολύ χλωμό δέρμα των τουριστών στο πλοίο. Αν και δεν υπήρχε ικανότητα επικοινωνίας με μια αμοιβαία γλώσσα, τα χαμόγελα, το γέλιο, οι χειρονομίες και τα μικρά δώρα έκαναν την αλληλεπίδραση αρκετά εύκολη και εξαιρετικά ευχάριστη. 

Ενώ μπορούμε εύκολα να επικεντρωθούμε σε πράγματα που μας κάνουν όλους διαφορετικούς, είναι εξίσου σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας κάνει το ίδιο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το γέλιο είναι η παγκόσμια γλώσσα και η φιλία αποτελούν συνδετικούς κρίκους για την ένωση των διαφορετικών λαών! 

Σχετικές δημοσιεύσεις