Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sea «έδεσε» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Για τον Τζεφ και τη σύζυγό του από το Σπρίνγκφιλντ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η κρουαζιέρα στο Αιγαίο με το Viking Sea ήταν ένα παιδικό όνειρο που κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα, ενώ για το Στιβ και την Κάθι από το Όρεγκον, η κρουαζιέρα ήταν ο δικός τους τρόπος για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια γάμου. Τα δυο ζευγάρια είναι τέσσερις από τους συνολικά 800 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που «έδεσε» το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την πόλη και τη γύρω περιοχή, προτού αναχωρήσουν για τον επόμενο σταθμό τους, το Κουσάντασι της Τουρκίας.

«Η γυναίκα μου, από παιδί δημοτικού ονειρεύεται την επίσκεψή της στην Ελλάδα και χαίρομαι που βρισκόμαστε στην πανέμορφη χώρα σας, όπου οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και το φαγητό και το κρασί ονειρεμένα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τζεφ, λίγο προτού ανέβει στο λεωφορείο μαζί με τη σύζυγό του και ορισμένους από τους άλλους επιβάτες ώστε να επισκεφθούν τη Βεργίνα προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τους πολύτιμους αρχαιολογικούς της θησαυρούς. «Όλη μου τη ζωή διαβάζω για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και έτσι νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξέρω ήδη ότι πήρε το όνομά της από την αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ταξιδιώτης.

Λίγο πιο πέρα, η Κάθι, μπορεί να έδειχνε με καμάρι το δαχτυλίδι που της έδωσε ως δώρο ο Στιβ για τα 30 χρόνια κοινής συζυγικής πορείας, αλλά όπως μας εξήγησε το πλατύ χαμόγελο στα χείλη της οφείλεται στην κρουαζιέρα στο Αιγαίο που την έφερε στην Ελλάδα. «Κρατώ συνεχώς ανά χείρας το ημερολόγιό μου, όπου σημειώνω όλα τα εκπληκτικά και πολλά μέρη που επισκεπτόμαστε, ώστε να ενημερώσω τους φίλους και συγγενείς μας με ακρίβεια», τόνισε.

Συνταξιδιώτες των δυο ζευγαριών στο Viking Sea, οι Ρομπ και Τζεν από το Νιούκαστλ της Αυστραλίας επισκέπτονται πρώτη φορά την Ελλάδα και μπορεί η διαμονή τους στην Αθήνα τη Μεγάλη Εβδομάδα να αποτέλεσε μια «μαγική στιγμή» και «μεγάλη έκπληξη», λόγω της κατάνυξης που έζησαν και των εθίμων που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν, αλλά όπως σημείωσαν, «ανυπομονούμε να επισκεφτούμε τη Βεργίνα καθώς είναι το αξιοθέατο που πρέπει να δούμε!». Έτσι, μπορεί μετά τη λήξη της κρουαζιέρας να συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, επισκεπτόμενοι τα νησιά της Μήλου και της Νάξου, όμως όπως σημειώνει ο Ρομπ, η Βεργίνα είναι το αξιοθέατο που τούς έφερε στην Ελλάδα.

Ενθουσιασμένος με τον καλό καιρό, με τον οποίο τούς υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη, ο Γκρεγκ από το Ουισκόνσκιν των ΗΠΑ ανυπομονούσε για την «εκπαιδευτική εκδρομή» στη Βεργίνα και ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα βρεθεί με την κοπέλα του στη χώρα μας να μην είναι Πάσχα και έτσι να καταφέρει να συναναστραφεί με ακόμη περισσότερους Έλληνες.

Με το ψάθινο καπέλο του, που έγραφε με μεγάλα γράμματα «Ελλάς», ο Ρικ, από την Αθήνα της Τζόρτζια, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέβηκε από το πλοίο μη γνωρίζοντας ότι η παρέα του είχε κανονίσει εκδρομή στη Βεργίνα, παρόλα αυτά δήλωσε ενθουσιασμένος από την εκδρομή αλλά και από την ελληνική γαστρονομία καθώς, όπως είπε, είναι λάτρης του καλού φαγητού και του κρασιού!

Αμερικανοί σε ποσοστό 90% οι επιβάτες του «Viking Sea»

Το 90% των επιβατών του Viking Sea, που «έδεσε» λίγο πριν από τις επτά σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ, με επόμενο σταθμό το Κουσάντασι της Τουρκίας,είναι Αμερικανοί. Μαζί τους ταξιδεύουν κάποιοι Αυστραλοί, Καναδοί και Βρετανοί.

Το κρουαζιερόπλοιο, σημαίας Νορβηγίας, ξεκίνησε ανήμερα του Πάσχα, στις 24 Απριλίου, από το λιμάνι του Πειραιά και σταθμοί του είναι ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, το Κουσάντασι, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη και το Ναύπλιο, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην αφετηρία του στις 4 Μαΐου 2022.

Κατεβαίνοντας από το κρουαζιερόπλοιο με χάρτες της Θεσσαλονίκης ανά χείρας -και όχι μόνο- και σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να εξερευνήσουν την πόλη. Κάποιοι έβαλαν …πλώρη για τον Λευκό Πύργο, άλλοι προτίμησαν να πιουν καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους κι ορισμένοι θέλησαν να κάνουν μια βόλτα στην παραλία. Άλλοι, πάντως, προτίμησαν τη δροσιά και άνεση των τουριστικών λεωφορείων, στα οποία και επιβιβάστηκαν, προκειμένου να κάνουν μια σύντομη περιήγηση στην πόλη ή να επισκεφτούν το αρχαίο Δίον στην Πιερία, τη Βεργίνα στην Ημαθία και τους καταρράκτες στην Έδεσσα.

«Η Θεσσαλονίκη έχει περιληφθεί στα δρομολόγια της εταιρείας Viking από πέρυσι και το Viking Sea έρχεται σχεδόν πλήρες, με 800 επιβάτες και 450 άτομα πλήρωμα», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας, εκπρόσωπος της εταιρείας Viking στην Ελλάδα Πέτρος Βουλγαρόπουλος, επισημαίνοντας πως «όλοι οι επιβάτες θα βγουν από το καράβι και αφού επιβιβαστούν στα 29 τουριστικά λεωφορεία, θα πάνε στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης- και όχι μόνο».

Τη Θεσσαλονίκη θα προσεγγίσουν συνολικά έξι κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Viking, σύμφωνα με το στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου Davelor Ship Services. Εκτός του «Viking Sea», ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο είχε «δέσει» στο λιμάνι της πόλης τον Φεβρουάριο, ενώ αναμένονται άλλα τέσσερα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις