Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη τη χώρα – Πού υπάρχουν προβλήματα

Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τις τελευταίες ώρες τη χώρα, προκαλώντας αναστάτωση και ζημιές σε πολλούς Δήμους.

Σφοδροί άνεμοι και συνεχόμενη βροχόπτωση αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του εν λόγω κύματος κακοκαιρίας, πλημμυρίζοντας δρόμους, αποκόβοντας κατοικίες και οδηγώντας ορισμένες περιοχές σε προληπτικές εκκενώσεις.

Πολλές περιφέρειες ανησυχούν για την αύξηση στη στάθμη των ποταμών. Παράλληλα, στα ορεινά της Φθιώτιδας έχει παρατηρηθεί και χιονόπτωση.

Αττική

Στην Αττική, χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές της Βούλας, Βουλιαγμένης και Άνω Γλυφάδας, αφού οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ έριξαν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα, αυτές, να τεθούν εκτός συστήματος.

Σοβαρά προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Έντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη Δυτική Ελλάδα λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή από νωρίς το πρωί. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σημείωσε ότι τα πρωτοφανή ύψη βροχής έχουν προκαλέσει την άνοδο της στάθμης χειμάρρων και ποταμών σε οριακά επίπεδα, ενώ σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις.

Προβλήματα στις εθνικές οδούς

Στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, η τροχαία παρακολουθεί την κίνηση των οχημάτων και είναι έτοιμη να διακόψει την κυκλοφορία σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην επαρχιακή οδό Άρλας-Ζησιμέικων, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος χείμαρρος.

Προβλήματα εντοπίζονται και στον Αυτοκινητόδρομο Πατρών-ΑΘηνών. ΙΧ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μέσα στα νερά.

Πλημμύρισε ξανά το Ρίο

Εκτεταμένα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Ρίου. Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο κόμβος μπροστά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Πάτρα: Έκλεισε ο δρόμος στο Άνω Καστρίτσι

Διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Άνω Καστρίτσι μετά από κατολίσθηση. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για την απομάκρυνση των χωμάτων.

Απέραντη λίμνη θυμίζει το χωριό στα Σουδενέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τους κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Αγρίνιο: Εκκενώθηκε ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω κακοκαιρίας

Εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Λυσιμάχεια, που προκλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η εκκένωση είναι προληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις