Το σήκωσαν στο διπλό Τσιτσιπάς και Λόπεζ στο Ακαπούλκο

Το πρώτο του τίτλο στο διπλό κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που με συμπαίκτη τον Φελισιάνο Λόπεζ κατέκτησαν το τουρνουά στο Ακαπούλκο κερδίζοντας με 2-0 σετ τους Αρεβάλο/Ρόχερ.

Πρωταθλητές στο διπλό στο τουρνουά του Ακαπούλκο στο Μεξικό στέφθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που με συμπαίκτη του τον Φελισιάνο Λόπεζ κέρδισαν με 2-0 σετ τους Αρεβάλο/Ρόχερ. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στο διπλό για τον Έλληνα πρωταθλητή (Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης) που κλείνει την πορεία του στο Μεξικό με θετικό τρόπο μετά από τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του μονού από τον Νόρι.

Τσιτσιπάς και Λόπεζ δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο σετ το οποίο κατέκτησαν στα σημεία με 7-5 ενώ η συνέχεια τους ανήκε. Στο δεύτερο σετ έδειξαν από νωρίς την δυναμική τους, προηγήθηκαν και εν τέλει το κατέκτησαν με 6-4, κατακτώντας παράλληλα και τον τίτλο στο Μεξικό.

Λίγο μετά τον πρώτο του τίτλο στο διπλό, ο Έλληνας τενίστας (Νο4 στον Κόσμο) δημοσίευσε στα social media μία πανηγυρική φωτογραφία μαζί με τα τρόπαια και τον συμπαίκτη του.

“Ζήτω τα καθάρματα του Μεξικού!”, έγραψε χαρακτηριστικά κάτω από τη δημοσίευση.

Ναδάλ: Βασιλιάς και στο Ακαπούλκο ο Ράφα
Τον 91ο τίτλο της καριέρας του και τρίτο διαδοχικά μέσα στη σεζόν πανηγύρισε ο φορμαρισμένος Ράφαελ Ναδάλ που συνεχίζει το εντυπωσιακό ξεκίνημά του στο 2022.

Ο 35χρονος από τη Μαγιόρκα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί στην τελική αναμέτρηση του Abierto Mexicano απέναντι στον αριστερόχειρα Κάμερον Νόρι και με 6-4, 6-4 κατέκτησε για 4η φορά τον τίτλο στο Ακαπούλκο, 17 ολόκληρα χρόνια μετά τον πρώτο του τίτλο στο Μεξικό (2005, 2013, 2020, 2022).

“Είναι πάντα ένα ξεχωριστό μέρος για μένα. Η ενέργεια που μου δίνει ο κόσμος στο Μεξικό, είναι μοναδική. Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ένας πολύ σημαντικός τίτλος για μένα” παραδέχθηκε αμέσως μετά ο Ναδάλ ο οποίος είναι ο νεότερος (18, 2005) και ο γηραιότερος πρωταθλητής στη διοργάνωση (35, 2022).

Ήταν η 15η συνεχόμενη νίκη του Ναδάλ στη χρονιά (15-0) και η 4η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Βρετανό, με τον Ισπανό να προελαύνει στο φετινό tour, προερχόμενος μάλιστα από απουσία 5 μηνών λόγω τραυματισμού στο αριστερό πόδι από το Καλοκαίρι του 2021.

Το εναρκτήριο σετ του τελικού ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο με τον Νόρι που προερχόταν από 8 σερί νίκες και τον τίτλο στο Delray Beach, να στέκεται αξιοπρόσεκτα απέναντι στον πιο φορμαρισμένο τενίστα στον κόσμο. Ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία για break στο 5ο game του 1ου σετ (3-2) και στη συνέχεια διατήρησε με σχετική άνεση το σερβίς του για το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ισπανός σέρβιρε με εξαιρετική ευστοχία στο 1ο σερβίς (89%), χάνοντας μόλις πέντε πόντους πίσω από το πρώτο του σερβίς (79%) στο 1ο σετ.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ο Ναδάλ πέτυχε break στο 1ο game (1-0), όμως ο Νόρι απάντησε άμεσα (1-1) μην επιτρέποντας στον αντίπαλό του να ξεφύγει. Η ανωτερότητα, όμως, του Ναδάλ πιστοποιήθηκε με δύο σερί breaks (3-2, 5-2) και το μόνο που κατάφερε ο Βρετανός ήταν να πάρει πίσω το ένα break (5-3), πριν ο 35χρονος από τη Μαγιόρκα δώσει τέλος στο ματς μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά αγώνα.

“Πριν ενάμιση μήνα, ποιος θα πίστευε ότι θα γινόταν αυτό” είπε ο Ναδάλ στην τελετή απονομής, ευχαριστώντας την οικογένεια και την ομάδα του για τη στήριξη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επόμενη στάση για τον ρέκορντμαν σε κατακτήσεις Grand Slam, το Indian Wells Masters στις 10 Μαρτίου στην Καλιφόρνια.

Σχετικές δημοσιεύσεις