“Τhis is Arcadia” παρουσίασε στη 85η ΔΕΘ το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Το τουριστικό βίντεο με πρωταγωνιστές του πολίτες της Αρκαδίας “Τhis is Arcadia”, παρουσιάστηκε στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Η τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας” στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρούπης, αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη τη περιοχής και την προσπάθεια που γίνεται για να μάθει όλος ο κόσμος τις ομορφιές του τόπου, ώστε να πετύχει επισκεψιμότητα όλες τις εποχές του χρόνου.
“Έχουμε φτιάξει ένα βίντεο με σύνθημα ότι μπορείς να δεις στην Αρκαδία τα πάντα, από το χιονοδρομικό κέντρο, μέχρι τις ακτές της Κυνουρίας. Μέσα σε μια ώρα “παντρεύει” βουνό και θάλασσα, αθλητικό τουρισμό και μονοπάτια. Θεωρώ ότι είναι ευκαιρία για όσους δεν έχουν βρεθεί στην περιοχή μας να το κάνουν” είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Τρούπης.
Στο βίντεο, πρωταγωνιστούν παιδιά από την Αρκαδία και όχι ηθοποιοί. Είναι φτιαγμένο με τις συνδρομές των μελών του επιμελητηρίου και αυτοί που απαρτίζουν την ομάδα των τηλεοπτικών ξεναγών, είναι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται στην περιοχή και μέσα από εικόνες της καθημερινότητας παρουσιάζουν με καρέ γεμάτα χρώμα και διάδραση τις εικόνες, τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του τόπου τους.
Ο Γιάννης Σαμπάκος, πρόεδρος τουριστικού συλλόγου Αρκαδίας σημείωσε στην τοποθέτηση του πως η Αρκαδία είναι ένας ολοκληρωμένος προορισμός, όπου μπορεί ο ταξιδιώτης να απολαύσει περιηγήσεις, να γνωρίσει σπιθαμή προς σπιθαμή το βουνό του Μαινάλου (με την καθοδήγηση οδηγών βουνού), άλλα και να κολυμπήσει σε ακτές με πεντακάθαρα νερά και φυσική ομορφιά.
“Η μυθολογία στην περιοχή μας είναι ένα από τα δυνατά μας όπλα. Το εβδομήντα τοις εκατό της μυθολογίας βρίσκεται στην Αρκαδία. Ο Πάνας, οι μούσες, οι πηγές μας. Υπάρχουν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας , ενώ συνάμα έχουμε πολλά και ωραία οινοποιεία που έγιναν γνωστά για το Μοσχοφίλερο και βραβεύτηκαν σε πολλούς διαγωνισμούς” δήλωσε. 
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης μάλιστα, τόνισαν πως το βουνό Μαίναλο, μια πανέμορφη δασώδης περιοχή, έχει πάρει πιστοποίηση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μονοπατιών. 
Όσο για την κουζίνα , υπόσχονται πως μαζί με τις όμορφες διαδρομές οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν και σε αξέχαστα γευστικά μονοπάτια με ντολμαδάκια, αρνάκι φρικασέ και χοιρινό με σέλινο.

Σχετικές δημοσιεύσεις