Υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Υπερδιπλασιάζεται ο αριθμός των γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίαςενώ εντάσσονται και νέες ειδικότητες, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

  • Με βάση την απόφαση, ο αριθμός των γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στο ΚΕΠΑ αυξάνεται από 500, που είναι σήμερα, σε 1.200. Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτείται το Ειδικό Σώμα Ιατρών (ΕΣΙ) του ν. 4961/2022, στο οποίο εντάσσονται όλοι οι υφιστάμενοι ιατροί του ΚΕΠΑ, ενώ θα προκηρυχθούν επιπλέον θέσεις γιατρών.
  • Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων. Για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το ΚΕΠΑ το 2011, στις επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Η απόφασή αυτή, που έρχεται λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 50% των αμοιβών των ιατρών των ΚΕΠΑ, αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας προς όφελος των ανάπηρων συμπολιτών μας αλλά και του επιστημονικού προσωπικού των Κέντρων.

Σχετικές δημοσιεύσεις