Φοράει τη μάσκα των Anonymous και έχει γίνει ήρωας στη Βόρεια Ιρλανδία

Στη Βόρεια Ιρλανδία άρχισαν ξαφνικά να εμφανίζονται νεόφυτα δέντρα εδώ κι εκεί. Κανείς δεν ήξερε ποιος το έκανε. Μέχρι που κάποιος εντόπισε έναν άνδρα που φορούσε μάσκα των Anonymous (ή τη μάσκα του Guy Fawkes από την ταινία V for Vendetta αν προτιμάτε) επί το έργον.

Ο μασκοφόρος άνδρας έχει βαλθεί να γίνει ένα είδος οικολογικού σταυροφόρου, βοηθώντας το περιβάλλον. Ο «Phantom Planter», όπως αποκαλείται, δουλεύει τη νύχτα, αφού ο στόχος του δεν είναι να προβάλλει τον εαυτό του.

Η αποστολή του είναι να φυτέψει όσα δέντρα μπορεί και να βοηθήσει τη φύση. Με τον τρόπο του. Προτιμά να παραμείνει ανώνυμος και συγκεντρωμένος στο έργο του. Ένα έργο που αποκαλεί «πράσινο γκράφιτι». Πολλοί άλλωστε είναι εκείνοι που λένε πως η Βόρεια Ιρλανδία βρήκε τον δικό της «πράσινο» Banksy.

Πόσα δέντρα έχει φυτέψει έως τώρα; Έχει χάσει το μέτρημα. Αλλά είναι σίγουρα μερικές χιλιάδες. «Υποθέτω πως είναι ο δικός μου τρόπος να σώσω ζωές» έχει δηλώσει. Πολλοί θέλουν να μάθουν ποιος βρίσκεται πίσω από τη μάσκα. Αλλά ο «Phantom Planter» προτιμά ο κόσμος να μην κοιτά το δέντρο αλλά το δάσος και να επικεντρωθεί σε αυτό που κάνει και όχι στο ποιος είναι. Ο μοναδικός σκοπός του είναι ο κόσμος να ερωτευτεί ξανά τη φύση. 

Μπορεί λοιπόν να μην ξέρουμε ποιος ακριβώς είναι, αλλά για πολλούς είναι ήδη ένας ήρωας..

Σχετικές δημοσιεύσεις