Φτάσε στο ιδανικό βάρος με δυο τρόπους

Το κυριότερο που πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις το σώμα σου, το ξέρεις ήδη! Είναι να το πάρεις απόφαση ότι ο στόχος σου πρέπει να υλοποιηθεί! Για να υλοποιηθεί χρειάζεσαι το πείσμα, την ενέργεια και την συνέπεια σου σε ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εκτός από καλές τροφές και γυμναστική, την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να τα καταφέρεις!

Για αρχή, σκέψου πως αν δεν ασχοληθείς σοβαρά με το σώμα σου, θα παραμένεις στο ίδιο σημείο – με τις ίδιες σκέψεις για πολύ καιρό ακόμα. Γιατί να αφήνεις τον χρόνο να περνάει, χωρίς να χαίρεσαι πραγματικά τον εαυτό σου και όλα όσα μπορεί να κάνει!

Απέκτησε δύναμη

Δεν χρειάζεται να λιώνεις στην προπόνηση! Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις CrossFit, να σηκώνεις βάρη και να εξουθενώνεις τον οργανισμό σου, αν αυτό δεν σου αρέσει. Μπορείς να τονώσεις τους μυς σου με απλές ασκήσεις, μόνο με το βάρος του σώματος σου. Δούλεψε το σώμα σου 3 με 5 φορές την εβδομάδα, με προπόνηση που να μπορείς να ακολουθήσεις και να σε ευχαριστεί. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει στην απώλεια λίπους αλλά και στην σύσφιξη του σώματος.

Γέμισε το στομάχι σου

Για να αποφύγεις την κατανάλωση λιπαρών και επεξεργασμένων τροφίμων, προσπάθησε να έχεις πάντα κοντά σου φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Φρόντισε να κρατάς το στομάχι σου χορτάτο με ενδιάμεσα γεύματα (φρούτο, μπάρα δημητριακών, αμύγδαλα) για να αποφεύγεις κάθε είδους λιγούρα για οτιδήποτε λιπαρό.

Να έχεις στο μυαλό σου ότι οι τροφές που χρειάζεσαι τώρα είναι η άπαχη πρωτεΐνη, τα υγιή λίπη, τα λαχανικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Φτιάξε το πλάνο σου και σκέψου ότι ο ιδανικός ημερήσιος διαχωρισμός είναι να παίρνεις  40% υδατάνθρακες, 30% άπαχη πρωτεΐνη, και 30% υγιή λίπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις