Ιαπωνικό εργοστάσιο σας επιτρέπει να πλέξετε τις δικές σας κάλτσες κάνοντας ποδήλατο

Η Souki Socks, ένα μικρό εργοστάσιο που φτιάχνει κάλτσες στο νομό Nara της Ιαπωνίας, επινόησε ένα μηχάνημα που επιτρέπει στους ανθρώπους να πλέκουν τις δικές τους κάλτσες κάνοντας πετάλι σε ένα σταθερό ποδήλατο.

Αν δεν είστε οπαδός του πλεξίματος, το να φτιάχνετε κάλτσες δεν ακούγεται ακριβώς σαν μια διασκεδαστική εμπειρία. Αυτή ήταν η πραγματικότητα με την οποία ήρθαν αντιμέτωπα τα λαμπρά μυαλά της Souki Socks όταν ξεκίνησαν να κάνουν την κατασκευή κάλτσας συναρπαστική για τις μάζες. Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον τους, κατάφεραν να επινοήσουν ένα έξυπνο κατασκεύασμα που συνδύαζε μια μηχανική μηχανή πλεξίματος κάλτσας και ένα ποδήλατο για να επιτρέψει σχεδόν σε οποιονδήποτε να πλέκει τις δικές του κάλτσες απλά κάνοντας πετάλι. Το μηχάνημα που ονομάστηκε “Charix“, είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες από  το 2017.

Οι μηχανές πλεξίματος καλτσών ήταν στη μόδα στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990, αλλά καθώς ο θόρυβος γύρω από τις κάλτσες έσβησε, τα εργοστάσια σταμάτησαν να κατασκευάζουν τις μηχανές και έγιναν απομεινάρια μιας περασμένης εποχής. Ωστόσο, η Souki Socks κατάφερε να δώσει νέα πνοή σε αυτές τις μηχανές, συνδέοντάς τες με στατικά ποδήλατα και επιτρέποντας στους επισκέπτες του εργοστασίου να πλέξουν τις δικές τους κάλτσες.

Πριν αρχίσουν να κάνουν πετάλι, οι επισκέπτες του εργοστασίου επιλέγουν το μέγεθος των καλτσών καθώς και τα χρώματα των κλωστών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Το εξειδικευμένο προσωπικό συνδέει τις κλωστές με τη μηχανή, και όταν τελειώσουν, είναι ώρα να κάνουν πετάλι. Η κατασκευή λέγεται ότι διαρκεί περίπου 10 λεπτά, όσο ακριβώς χρειάζεται για να μην γίνει βαρετή η διαδικασία. Αφού τελειώσετε με το πετάλι, το προσωπικό ράβει τα δάχτυλα των ποδιών και πρεσάρει τις πλεκτές κάλτσες επί τόπου, ώστε να μπορείτε να τις πάρετε μαζί σας στο σπίτι.

Επειδή οι μηχανές πλεξίματος κάλτσας δεν κατασκευάζονται πλέον, όποτε χαλάει ένα εξάρτημα, η Souki Socks πρέπει να το φτιάχνει κατά παραγγελία για να συνεχίσει το έργο της Charix, αλλά το ενδιαφέρον του κοινού γι’ αυτό το κάνει να αξίζει τον κόπο.

Στην πραγματικότητα, η ζήτηση για τις κάλτσες που πλέκονται με πεντάλ έχει γίνει τόσο μεγάλη που η Souki ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα επιλογή για τους πελάτες. Με την πανδημία Covid-19 να κρατάει τους ανθρώπους από το να ταξιδεύουν όσο παλιά, πολλοί δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εργοστάσιο και να πλέξουν τις δικές τους κάλτσες, οπότε η Souki αποφάσισε να βάλει τη διεύθυνσή της να κάνει το πετάλι για αυτούς.

Το Charix Online επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν το μέγεθος της κάλτσας τους και 3 χρώματα κλωστής από ένα σύνολο 36, πριν ορίσουν έναν ποδηλάτη από μια λίστα υπαλλήλων της Souki Socks, τον 68χρονο πρόεδρο Yasuhiko, τον πρόεδρο Kohei ή τον διευθύνοντα σύμβουλο Midori. Η διαδικασία πλέξης στη συνέχεια ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως απόδειξη. Η τιμή ενός ζευγαριού κάλτσες μέσω του Charix Online είναι 2.200 γιεν (18,50 δολάρια).

Αν λοιπόν βρίσκεστε έστω και στο Hikiso, στο νομό Nara, και θέλετε να ζήσετε αυτή την εμπειρία μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη μηχανή Charix στο Souki Socks.

Σχετικές δημοσιεύσεις