Χρυσές Σφαίρες 2021

Το απόγευμα της Τετάρτης (3/2), ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2021. Την παρουσίαση έκαναν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η Ταράτζι Π. Χένσον ζωντανά στις εκπομπές «Today Show» και «E! News». To Netflix κατέκτησε 20 υποψηφιότητες για τηλεοπτικές παραγωγές και 22 για τις κινηματογραφικές του, αφήνοντας πολύ πίσω τις άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως την Amazon ή την HBO max.

Στις ξενόγλωσσες ταινίες επιλέχτηκε το «Minari», ένα αμιγώς αμερικανικό φιλμ με θέμα μια οικογένεια Κορεατών μεταναστών, που φαντάζει ως φαβορί, μαζί με το «Another Round» του Τόμας Βίντερμπεργκ, ενώ τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου δεν κατάφεραν να περάσουν στην πεντάδα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Διχάζεται η Κίνα από τη νίκη της Κλόι Τζάο στις Χρυσές Σφαίρες

Έγινε η πρώτη γυναίκα από την Ασία που κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας. Κι αντί για…σημαίες στα μπαλκόνια, οι Κινέζοι διχάζονται και ελάχιστα μοιάζουν να χαίρονται για την νίκη της συμπατριώτισσάς τους. Από τον Χρήστο Πολίτη

Μερικές φορές, τα πράγματα δεν είναι τόσο ευτυχή όσο φαίνονται. Κι εκείνοι που πανηγύρισαν για τη (δίκαιη) νίκη της Κλόι Τζάο για το «Nomadland», βάζοντας τη Κινέζα σκηνοθέτιδα ήδη στα μεγάλα και υπολογίσιμα κινηματογραφικά σαλόνια, βλέπουν μακριά στη Κίνα, έναν «εθνικό» διχασμό, που πρέπει να απολογηθεί γιατί υποστηρίζει ή όχι τη συμπατριώτισσά τους.

Μπορεί πλέον να περηφανεύεται ότι έγινε η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτις που κατακτά τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας και η πρώτη από την Ασία. Αυτό και μόνο του, δίνει credits σε μια ήδη άξια Τζάο, που με τη τρίτη της ταινία κατακτά τον Χρυσό Λέοντα και φιγουράρει σαν το απόλυτο πια φαβορί και για τα φετινά Όσκαρ.

Από την άλλη, η Marvel πρόλαβε να την κλείσει για το «Eternals», βλέποντας ήδη αυτό το κάτι που ζητούσαν από το βραβευμένο με Χρυσή Αθηνά, «Καλπάζοντας με το Όνειρο» («The Rider»).

Σχετικές δημοσιεύσεις