Απολογισμός 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δράμας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, ένα γαστρονομικό γεγονός που ανέδειξε την πολυποίκιλη γαστρονομική κληρονομιά του Νομού Δράμας. Η διοργάνωση, που διήρκεσε από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους παραγωγούς, τα προϊόντα & να ανακαλύψουν τις νόστιμες γεύσεις της Δράμας.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και τον Σύλλογο Επισιτιστών Δράμας. Ο σκοπός του φεστιβάλ διακρίθηκε φέτος από τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του, καθώς μέρος των εσόδων διατέθηκε για τη στήριξη των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και τον Έβρο.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Ράπτη, παραβρέθηκε στην εκδήλωση και εξέφρασε την υποστήριξή της προς την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας τη σημασία της προώθησης του τοπικού γαστρονομικού πλούτου.

Χαιρετισμό απηύθυναν, με επιστολή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Καστοριάς Μαίρη Αντωνίου, Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Βασιλικός Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ Γρηγόρης Τάσιος καθώς  οι Πρόεδροι από Ενώσεις Ξενοδόχων της Ελλάδας. Επίσης τίμησαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, οι Πρόεδροι Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης,  οι Αντιπρόεδροι Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης, Ημαθίας κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου, Κοζάνης κ. Αντώνιος Πουγαρίδης, οι Οικονομικοί Επόπτες Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριος Οικονόμου  και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Λύκαρτσης, η Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος κ. Λίνα Τσαλταμπάση.  

Στη διάρκεια του φεστιβάλ παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που ξεπέρασε τις τέσσερις χιλιάδες, από την Δράμα και τις γύρω περιοχές. Το φεστιβάλ περιλάμβανε πλούσιο πρόγραμμα με παρουσιάσεις μενού, masterclass, γευσιγνωσίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που ανέδειξαν τον πολυποίκιλο γαστρονομικό χαρακτήρα της περιοχής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικές δημιουργίες από τους καλύτερους σεφ της περιοχής, καθώς και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα από παραγωγούς και επιχειρήσεις του Νομού Δράμας.

Επιπλέον, το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ προσέφερε αξέχαστες στιγμές με ζωντανές μουσικές εκτελέσεις, προσθέτοντας μια ακόμα διάσταση στη γαστρονομική απόλαυση και την πολιτιστική εμπειρία των επισκεπτών.

Η διοργανωτική ομάδα ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς μας, WONDERPLAND, Autoparts, Golden Meat, Βαράνος κατεψυγμένα, JOHNNIES beer, Παπαδόπουλος Σταύρος – Οπωρολαχανικά, ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος Τεχνικό Πολυκατάστημα, ΠΑΝΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, Ένωση Οινοπαραγωγών Δράμας, Auto Κοσκερίδης, N.L.F – Αφοί Φωτιάδη, Infotrust και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΑγκαλιαΖΩ. Τους επισκέπτες, τους συνεργάτες, τους επιχειρηματίες και τους πολιτιστικούς φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ. Με την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας, μπορούμε να φέρουμε ανακούφιση και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της εξωστρέφειας και της συνεργασίας. Με κάθε πιάτο που δοκιμάσαμε, με κάθε προϊόν που γνωρίσαμε και με κάθε στήριξη που προσφέρθηκε στους πληγέντες, επιβεβαιώσαμε πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η περιοχή μας όταν συνεργάζεται για κοινό σκοπό. Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτήν την αλληλέγγυα και δυναμική κοινότητα και ελπίζουμε ότι αυτό το πνεύμα συνεργασίας θα συνεχίσει να μας ενώνει και να μας εμπνέει σε όλες μας τις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον. Σας ευχαριστούμε για αυτήν την υπέροχη εμπειρία, και ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε ξανά του χρόνου, με ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για εξωστρέφεια, συνεργασία και δράση για το κοινό καλό.

Σχετικές δημοσιεύσεις