22η γιορτή ρυζιού και αγροτικών προϊόντων στον Προβατά Σερρών

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου η 22η γιορτή ρυζιού και αγροτικών προϊόντων στην Κοινότητα Προβατά Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό, που αποσκοπεί στην προώθηση του προϊόντος που είναι το ρύζι με την καλλιέργεια του οποίου ασχολούνται οι κάτοικοι της περιοχής.Στο πλαίσιο της γιορτής όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην γιορτή απόλαυσαν αλμυρά και γλυκά εδέσματα με κύριο συστατικό το ρύζι, όπως ρυζόπιτες, ρυζόγαλα κ.α.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι παρουσίασαν τα χορευτικά τους. Ο Σύλλογος Ποντίων Μπαφραίων “Ηλίας Πάνου”, η Χορευτική ομάδα γυναικών Προβατά αλλά και το παιδικό τμήμα.Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Χορωδίες της Θρακικής Εστίας Σερρών, των Καλών Δέντρων και του Προβατά. Το γλέντι ολοκληρώθηκε με την ορχήστρα του Νίκου Παπαδημητρίου και το μουσικό θρακιώτικο σχήμα ” ΟΔΡΥΣΕΣ”.

Να επισημανθεί ότι την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός σύλλογος Προβατά ” Ο Φωτοδότης”, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), η Κοινότητα Προβατά και ο Σύλλογος Γυναικών “ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ”.

Παρόντες την γιορτή ήταν ο πρόεδρος του Προβατά Γιώργος Νικήτας, ο βουλευτής Σερρών ΝΔ Ανταστάσιος Χατζηβασιλείου, ο βουλευτής Σερρών ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπυλος, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφη, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τουρτούρας,, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις