5 τροφές που μας γερνούν

Το ότι γερνάμε όλοι μας, είναι αναπόφευκτο. Ο χρόνος δεν σταματά το ταξίδι του και εμείς βρισκόμαστε εδώ για όσο καιρό βρισκόμαστε. Το πώς αισθανόμαστε και δείχνουμε, όμως, είναι και δική μας ευθύνη.

Σίγουρα, περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στο πόσο γρήγορα γερνά ο οργανισμός μας, και υπάρχουν και κοινωνικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση – φτώχεια, τις περισσότερες φορές, επειδή η υγεία δυστυχώς είναι πολυτέλεια για πολλούς συνανθρώπους μας. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, όμως, δεν γίνεται να ξεχνάμε και ότι το σώμα μας και το μέσα του είναι και δική μας ευθύνη.

Η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πόσο γερασμένοι νιώθουμε (και δείχνουμε), καθώς υπάρχουν τροφές που όχι μόνο δεν μας προσφέρουν τα απαραίτητα συστατικά για να είμαστε υγιείς, αλλά κάνουν και περισσότερο κακό στα κύτταρά μας. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Λευκό ψωμί και ζυμαρικά

Επεξεργασμένα κρέατα

Αλλαντικά, κορν-μπιφ και λουκάνικα, δηλαδή. Το κόκκινο κρέας είναι ούτως ή άλλως κάτι που πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς περιέχει αρκετά λιπαρά, αλλά αυτού του είδους τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν τεράστιες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών και αλατιού. Συμβάλλουν στην παχυσαρκία, αλλά προκαλούν και φλεγμονές στον οργανισμό. Όσον αφορά το κρέας, επιλέγουμε πάντα τις πιο υγιεινές προτάσεις, όπως ψάρι (ιδιαιτέρως λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός), στήθος κοτόπουλο και άλιπα κομμάτια κόκκινου κρέατος.

Τηγανιτές πατάτες

Αλκοόλ

Αναψυκτικά

Σχετικές δημοσιεύσεις