Ναι! φαίνεται πως έτρωγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες. Οι ανακαλύψεις αρχαιολόγων στην Σαντορίνη έφεραν στο φως Κρατευτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να ψήνονται σουβλάκια (ή καλαμάκια αν προτιμάτε). Μάλιστα αυτό υπολογίζεται πως γίνεται εδώ και τουλάχιστον 3.500 χρόνια πρώτα στο Αιγαίο και έπειτα στον υπόλοιπο στον ελλαδικό χώρο.Άλλωστε υπάρχουν διάφορες αναφορές για ψήσιμο στην θράκα φαγητού που έμοιαζε στην περιγραφή με σουβλάκι, ενώ σε αυτό φέρεται να έχει αναφερθεί και ο Όμηρος. Χάρη στις λάβες τις Σαντορίνης, οι οποίες διατήρησαν πολλά αρχαία αντικείμενα, μπορέσαμε λοιπόν να μάθουμε πολλά για τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων προγόνων μας, με τη μεσογειακή διατροφή να φαίνεται πως έχει πολλή μεγάλη ιστορία. Πάντως το αγαπημένο έδεσμα όλων των Ελλήνων παραμένει αγαπημένο για χιλιετίες. Τυχαίο;
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Τα ποτά που γερνάνε το δέρμα και πρέπει να τα αποφεύγετε μετά τα 40
Τρία ποτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι παράγοντες μείωσης της ελαστικότητας του δέρματος και εμφάνισης ρυτίδων... -
Μόνο μία σκάλα μπορεί να σου πει αν έχεις υγιή καρδιά
Το «τεστ της σκάλας» σχετικά με την καρδιαγγειακή υγεία παρουσίασαν ερευνητές με επικεφαλή τον καρδιολόγο Χεσούς Πετέιρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου... -
Διάλειμμα από τα social media – Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε
Πώς θα ήταν η ψυχική σας υγεία σε έναν κόσμο χωρίς τα social media; Αρκετά δύσκολο να...