Gucci Epilogue: Μια συλλογή με υπέροχα φλοράλ σχέδια του Ken Scott

Στο πλαίσιο της συλλογής Gucci Epilogue, ο ιταλικός οίκος ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας σειράς κομματιών που εμπνέονται και ενσωματώνουν τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα μοτίβα του Αμερικανού σχεδιαστή Ken Scott. Ο Scott έζησε και δημιούργησε στο Μιλάνο τις δεκαετίες του 60 και του 70, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο του «κηπουρού της μόδας».

©Press

Ο σχεδιαστής και οι δημιουργίες του συνδέθηκαν γρήγορα από τη βιομηχανία και τους λάτρεις της με ονειρικά φυσικά τοπία, στα οποία πρωταγωνιστούν πολύχρωμα λουλούδια, από παιώνιες και τριαντάφυλλα, μέχρι ηλιοτρόπια και παπαρούνες. Σήμερα, έχουμε ξανά την χαρά να επιστρέφουμε, κατά μια έννοια, στο έργο του, με μερικά από τα κυριότερα μοτίβα που σχεδίασε να εμφανίζονται στην Epilogue κολεξιόν του οίκου Gucci.

©Press
©Press

Ζακέτες, βραδινά φορέματα, τσάντες, παπούτσια, και διάφορα αξεσουάρ, ανδρικά και γυναικεία, διακοσμούνται με εικόνες από το πλούσιο αρχείο του σχεδιαστή και μας δίνουν μια συλλογή-ωδή στο φλοράλ. «Ο Ken Scott ήταν εξαιρετικός στο να σχεδιάζει μοτίβα», είπε ο Creative Director του Gucci, Alessandro Michele. «Συμπεριφερόταν στα λουλούδια με αγάπη, τα πολλαπλασίαζε και τα έκανε να ξεχωρίζουν. Προσωπικά, λατρεύω τη δουλειά του γιατί έχω εμμονή με τα floral prints», εξήγησε ο σχεδιαστής.

©Press

Campaign Credits:

Creative Director: Alessandro Michele

Art Director: Christopher Simmonds

Photographer & Director: Mark Peckmezian

Hair Stylist:  Alex Brownsell

Make Up: Thomas De Kluyver

*Η σειρά του οίκου με τις δημιουργίες που εμπνέονται από τον ευρηματικό Ken Scott λανσάρεται σήμερα, 18 Φεβρουαρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις