Iσχυρή και σταθερή η στήριξη της κοινής γνώμης στην ανθρωπιστική δράση της ΕΕ, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, η ανθρωπιστική δράση της ΕΕ χαίρει ευρείας στήριξης στα 27 κράτη μέλη, καθώς το 91% όσων απάντησαν δήλωσαν ότι είναι σημαντικό η ΕΕ να χρηματοδοτεί δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Το ποσοστό των ατόμων που είναι της άποψης αυτής έχει παραμείνει αμετάβλητο από τον Δεκέμβριο του 2020 και είναι το υψηλότερο από την πρώτη έρευνα που διεξήχθη το 2010, όταν ήταν 79%. Με την πάροδο των ετών, τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν σταθερή αύξηση της δημόσιας στήριξης για τον ρόλο της ΕΕ στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων παγκοσμίως.

Επιπλέον, το 71% όσων απάντησαν στη νέα έρευνα συμφωνούν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια είναι αποτελεσματικότερη αν συντονίζεται από την ΕΕ στο σύνολό της. Σχεδόν οι 9 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει ή να αυξήσει τα υφιστάμενα επίπεδα χρηματοδότησης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Τα πρόσφατα πορίσματα του Ευρωβαρόμετρου καταδεικνύουν την ισχυρή και σταθερή στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών στην ανθρωπιστική δράση της ΕΕ. Η στήριξη αυτής της απτής έκφρασης της αλληλεγγύης της ΕΕ, η οποία αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αξίες της, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις προσπάθειές μας, καθώς σήμερα οι παγκόσμιες ανθρωπιστικές ανάγκες είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Η ΕΕ, από κοινού με τα κράτη μέλη της, παραμένει κορυφαίος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας σε παγκόσμιο επίπεδο, αναλαμβάνοντας ένα μεγαλύτερο μερίδιο παγκόσμιας ευθύνης απ’ αυτό που της αναλογεί. Δεδομένων των αυξανόμενων και ολοένα πιο σύνθετων ανθρωπιστικών κρίσεων και του παγκόσμιου χρηματοδοτικού κενού, αυτή η ξεκάθαρη στήριξη από τους πολίτες της ΕΕ ενισχύει την προσήλωσή μας και τις προσπάθειές μας να προσφέρουμε σανίδα σωτηρίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και να κινητοποιήσουμε την ευρύτερη διεθνή κοινότητα για να επενδύσει στην ανθεκτικότητα των πλέον ευάλωτων κοινοτήτων.»

Σχετικές δημοσιεύσεις