O Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη για την 85η ΔΕΘ

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη από 10 ως 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 14:30, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Επίτροπος Απασχόλησης Νικολά Σμιτ, θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσημη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) που εδρεύει στην πόλη, ενώ στις 16:30 θα επισκεφθούν τη 2η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας (ΕΠΑΣ) του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης.

Στις 19:30 o Αντιπρόεδρος θα απευθύνει ομιλία στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στο ξενοδοχείο «Porto Palace», ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στα νέα γραφεία του Συνδέσμου.

To Σάββατο στις 10:00, ο κ. Σχοινάς θα μιλήσει στο «Aristotle Medical Forum» με θέμα τη «Στρατηγική – Πολιτική Υγείας».

Στις 11:00, o Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Επίτροπος κ. Νικολά Σμιτ θα εγκαινιάσουν το περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο χώρο της Έκθεσης θα επισκεφτούν την Έκθεση «40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ», το περίπτερο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το περίπτερο της «Ψηφιακής Ελλάδας» κι αυτό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 11.00 ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, σε Διάλογο με τους Πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης με θέμα «Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια: Προκλήσεις μπροστά σε ένα πιο ψηφιακό, πράσινο και καινοτόμο μέλλον». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Σχετικές δημοσιεύσεις