Αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία – Στο στόχαστρο μέλη ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία το βράδυ της Πέμπτης, βάζοντας στο στόχαστρο μέλη ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, που η Ουάσιγκτον κατηγόρησε πως ευθύνονταν για επίθεση με UAV με αποτέλεσμα να σκοτωθεί αμερικανός συμβασιούχος και να τραυματιστούν ακόμη ένας συμβασιούχος και πέντε αμερικανοί στρατιωτικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το Πεντάγωνο.

Η επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έγινε εναντίον βάσης δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κοντά στη Χασάκα (βορειοανατολικά), στις 13:38 (τοπική ώρα· στις 12:28 ώρα Ελλάδας) χθες Πέμπτη, σύμφωνα με το κείμενο.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως το UAV ήταν ιρανικής προέλευσης, προστίθεται.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε πως τα αεροπορικά πλήγματα σε αντίποινα έβαλαν στο στόχαστρο οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σημαντικού συμμάχου της Δαμασκού στον πόλεμο στη Συρία.

«Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε αντίδραση στην επίθεση καθώς και σε σειρά πρόσφατων επιθέσεων εναντίον δυνάμεων του (διεθνούς αντιτζιχαντιστικού) συνασπισμού από οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης», διευκρίνισε ο κ. Όστιν, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Σχετικές δημοσιεύσεις