Ακρίβυνε η βενζίνη; Κανένα πρόβλημα, πάει με το.. άλογο στη δουλειά

Αν έχει ομίχλη βάζει ένα σημάδι που φωσφορίζει την ουρά του αλόγου. Έχει πρόγραμμα..

Τα βλέμματα τραβάει καθημερινά πάνω του, ο Louis Geneix, καθώς τον βλέπουν οι περαστικοί να διαβαίνει τους δρόμους πάνω στο άλογό του. Ο 21χρονος Γάλλος, πιστεύει πως βρήκε μια προσωρινή λύση στην έξαρση ακρίβειας στην ενέργεια και αποφάσισε να παρατήσει το αυτοκίνητό του και να πηγαίνει καθημερινά στην εργασία του, με το άλογο του. «Μιλούσα με τον εργοδότη μου και μου είπε πως έπρεπε να γεμίσει το αυτοκίνητο μέσα στην εβδομάδα. Του είπα να πάρει ένα ηλεκτρικό αμάξι, δεδομένης της τιμής του ντίζελ. Εκείνος μου απάντησε, “εσύ είσαι ήσυχος, έχεις το άλογό σου”. Ήρθα λοιπόν καβάλα στο άλογο».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Μου πήρε λιγότερο από μία ώρα για να έρθω. Ακολουθώ την κανονική διαδρομή και το άλογό μου έχει συνηθίσει τα αυτοκίνητα. Αν έχει ομίχλη, βάζω ένα κίτρινο γιλέκο και ένα φωσφορίζον σημάδι στην ουρά του αλόγου».

Μιλώντας γι αυτά που εξοικονομεί, τόνισε: «Δεν έχω υπολογίσει τις οικονομίες που πρόκειται να κάνω, αλλά νομίζω ότι το ποσό θα είναι πολύ καλό. Τον Δεκέμβριο γλίτωσα περίπου 80 ευρώ ντίζελ. Έχω περιορίσει τις διαδρομές μου στο ελάχιστο».

Για την ιστορία ο Louis αμείβεται με 1.200 ευρώ το μήνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις