«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» Παράταση μέχρι την 1η Νοεμβρίου

Την παράταση της προθεσμίας περιόδου αγορών με χρήση κουπονιών νέων μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η νέα καταληκτική ημερομηνία αγορών είναι η 1η Νοεμβρίου 2022, ενώ η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Νέοι δικαιούχοι

Για αύξηση κατά 200.000 των δικαιούχων του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προ ημερών. Οι νέοι δικαιούχοι θα είναι από τη λίστα επιλαχόντων σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Την αύξηση των δικαιούχων κατά 200.000 στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», ανακοίνωσε από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ειδίκευση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται οτι το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και κατά 50% η αγορά της νέας «πράσινης» συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά επιδοτήσεων διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου και τον τύπο της συσκευή. 

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

• κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,
• ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
• καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Για τους σκοπούς της απόσυρσης, ως ένα (1) κλιματιστικό ορίζεται μια Εσωτερική και μια Εξωτερική Μονάδα (σετ).

Σχετικές δημοσιεύσεις