Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας – Σε ισχύ από τον Απρίλιο

Τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία των οχημάτων τους και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τους τμηματικά δίνει σε περίπου 150.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων η νέα διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή.
Το Pricefox, σύμβουλός σου στην εξοικονόμηση και η πλατφόρμα αγοράς φθηνής ασφάλειας αυτοκινήτου, θυμίζει στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων ότι από τον Απρίλιο μπορούν να πληρώσουν ένα μέρος από τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους, αναλογικά με τους μήνες που θα το κινήσουν.
Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να επαναφέρουν σε λειτουργία τα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρέμειναν ακίνητα (χωρίς πινακίδες) για κάποιο χρονικό διάστημα, θα υποχρεούνται να καταβάλουν αποκλειστικά το αντίστοιχο ποσοστό των τελών κυκλοφορίας, που θα εξαρτάται από τη διάρκεια χρήσης τους.
Για παράδειγμα, για ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών με πρώτη ταξινόμηση έως 31/12/2000 για όλο το έτος ο ιδιοκτήτης του θα πλήρωνε 250 ευρώ. Ωστόσο, αν επιθυμεί να το κυκλοφορήσει για τρεις μήνες από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο θα πληρώσει 62,50 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που θέλει να το χρησιμοποιήσει από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο, 7 μήνες δηλαδή, θα πληρώσει 145,8 ευρώ.

Για την ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, Mycar, και να πληρώσουν το αναλογούν ποσό των τελών κυκλοφορίας για το διάστημα που επιθυμούν να κινήσουν το όχημα ή το δίκυκλό τους.
Πολύ σημαντική προϋπόθεση, ωστόσο, για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να άρουν την ακινησία του οχήματός τους, είναι να έχουν φροντίσει να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους για το χρονικό διάστημα που ενδιαφέρονται να το κινήσουν. Στο Pricefox.gr οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν και να αγοράσουν την ασφάλεια που επιθυμούν προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, εξοικονομώντας μέχρι και 40%.

Σχετικές δημοσιεύσεις