Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός, μετά την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το Πεντεμελές Εφετείο μείωσε την ποινή του Νίκου Ρωμανού από 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη, καθώς του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές.

Η συγκεκριμένη ποινή είχε επιβληθεί στον νεαρό κατηγορούμενο για το αδίκημα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Νωρίτερα, ο Αρειος Πάγος είχε αναγνωρίσει στον Νίκο Ρωμανό ελαφρυντικό με βάση τη διαγωγή του στις φυλακές. Στη συνέχεια η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στο Εφετείο, το οποίο και εξέδωσε την σημερινή απόφασή του που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκιση του Ν. Ρωμανού.

Ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, εξέφρασε “την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές”.

“H απόφαση αυτή εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει  το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο κ. Μαντάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις