Γεννηματά: Δεν είναι αριστερά η ελεημοσύνη των επιδομάτων

Σκληρή κριτική στο “  μακελειό της Τετάρτης”, όπως το χαρακτήρισε, άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι “αποκαλυψε την παρακμή” σε όλη της την έκταση. “Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός Υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε  μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων”, ενώ έκανε λόγο για  μομφή στο δηλητήριο, στον τοξικό λόγο στις κοκορομαχίες,   στην ανάμιξη προσώπων που εχουν φύγει από τη ζωη, στις υπερβολές και στις τσάμπα μαγκιές και στο χαρακτηρισμό  των ατόμων με αναπηρία ως γλάστρες.

Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά,  από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση,  “δεν σας ακολουθήσαμε σε αυτό και δεν το έχουμε ανάγκη, και έχουμε εξάλλου άλλη στάση ζωής στην πολιτική. Δεν επιδιώξαμε ποτέ τη προσωπική εξόντωση’ και πρόσθεσε είναι πρακτικές της δεξιάς του παρελθόντος που τωρα εφαρμόζει και νέα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ”.

Υπογράμμισε πως δεν είναι  αριστερά η ελεημοσύνη των επιδομάτων, η αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς, όχι για τους πολλακηδες. Τόνισε ότι ο Τσίπρας εμφανίζεται πάλι ως αντιμνημονιακός, αλλά το σίκουελ της σειράς δεν περνάει. Μας είπε ότι ύψωσε το ανάστημα του, πότε το έκανε αυτό;, αναρωτήθηκε και πρόσθεσε  όταν υπέγραφε το Μνημόνιος Οταν συμφώνησε στα μέτρα φτωχοποίησης της μεσαίας ταξης;

Ο κυρος Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει προεκλογικά μέτρα, είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε υπογράφει ακάλυπτες επιταγες μεταχρονολογημένες.  Δεν πείθει κανέναν όταν λέει ότι δίνει 13η σύνταξη, οι πολίτες και επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι εκείνος ανέβασε το ΦΠΑ και τώρα αναγγέλλει μείωση.

Η συζήτηση είναι μομφή για τα πεπραγμένα σας, υπογράμμισε, ενώ εξαπέλυσε βολές και κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο κυριος Μητσοτάκης από την πλευρά του παίζει το ρόλο της άλλης όψης τη συντήρησης, ενώ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει και τα Ζάππεια της ΝΔ

Ανέφερε πως ο κ.  Μητσοτάκης αποφεύγει τη λέξη κοινωνικό κράτος, αντιμετωπίζει τις ανισότητες σα να είναι φυσικό φαινόμενο και υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν αποτελεί λύση για το αύριο, η πολιτική της οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αλλά δεν χρειάζεται άλλο δεξιά το τιμόνι.

“Εμείς θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό”, κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Σχετικές δημοσιεύσεις