Για την 4η σερί νίκη υποδέχεται τη Μονακό ο Ολυμπιακός

Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες στη Euroleague, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα και το βράδυ της Πέμπτης (4/1, 21:15) θα περιμένει τη Μονακό στο ΣΕΦ, με στόχο μία τέταρτη σερί. Το 2024 και ο δεύτερος γύρος της κανονικής περιόδου ξεκίνησε ιδανικά για τους φιναλίστ της Euroleague τις δύο τελευταίες σεζόν. Με νίκη δηλαδή επί της Αρμάνι Μιλάνο, μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους που είχε εξαντλήσει τα εισιτήρια για το ματς στο ΣΕΦ με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Τώρα, η ομάδα του Πειραιά περιμένει τον Μάικ Τζέιμς και την… παρέα του για γλυκιά… εκδίκηση, αφού στον πρώτο γύρο, οι Μονεγάσκοι είχαν επικρατήσει με 85-77 των Πειραιωτών. Βέβαια, στο φάιναλ φορ του Κάουνας, τον περασμένο Μάιο, ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει, μετά από ανατροπή τη Μονακό στον ημιτελικό, ενώ «πικρή γεύση» είχαν οι Μονεγάσκοι και το 2022, όταν ο Ολυμπιακός τους άφησε εκτός φάιναλ φορ, επικρατώντας με 3-2 στα πλέι οφ.  

Στο τζάμπολ, οι δύο ομάδες θα πάρουν θέση έχοντας το ίδιο ρεκόρ, δηλαδή 10 νίκες – 8 ήττες. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Μονακό, υπερτερεί σε παραγωγικότητα. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς σημειώνουν 81,4 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα την τρέχουσα σεζόν. Ο Ολυμπιακός που δεν… κρύβει πως επιθετικά δεν διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν του μετρά 77,5 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Η άμυνα των Πειραιωτών πάντως είναι ο τομέας πάνω στον οποίο θα στηριχτούν οι παίκτες του Μπαρτζώκα για να δυσαρεστήσουν τους «πλούσιους» της Euroleague. Ο Ολυμπιακός δέχεται περίπου 6 πόντους λιγότερους κατά μέσο όρο από τη Μονακό (73,9 η ομάδα του Πειραιά, 80 η Μονακό). 

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Μπαρτζώκα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, τον πρώτο δηλαδή αγώνα στη Euroleague που είχε δικαίωμα συμμετοχής. Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί απέναντι στη Μονακό, ομάδα που στηρίζεται στα γκαρντ της προεξάρχοντος του Μάικ Τζέιμς. Ο Τζέιμς έχει μέσο όρο 20,2 πόντους μ.ο. με 44,4% στα τρίποντα. Τον ακολουθεί ο Αμερικανός φόργουορντ Άλφα Ντιαλό με 11,8, ενώ 10,3 πόντους σημειώνει μέσο όρο ο γκαρντ των Μονεγάσκων Έλι Οκόμπο. 

Oι Πειραιώτες υπερτερούν στη ρακέτα, εκεί όπου ο Μουσταφά Φαλ κυριαρχεί. Ο Γάλλος διεθνής διανύει περίοδο φόρμας, κάτι που φάνηκε απέναντι στην Αρμάνι, όταν σημείωσε 12 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ για να συγκεντρώσει 28  βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αν και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δεν είναι στα καλύτερά του, κόντρα στους Ιταλούς πήρε μπρος, όταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού άρχισαν να τραγουδούν το όνομά του για να τον εμψυχώσουν και στο τέλος η στατιστική του έδειχνε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ. 

Ο Άλεκ Πίτερς είναι φέτος σταθερή αξία του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα και απέναντι στην Αρμάνι είχε 4/4 τρίποντα. O Πετρούσεβ μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα. 

Στα γκαρντ, πέρα από τον εξαιρετικό Τόμας Ουόκαπ, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τον εύστοχο Αϊζέια Κέινααν έξω από τα 6.75 (0/4 κόντρα στην ομάδα του Μιλάνο), αλλά και τον Σακίελ ΜακΚίσικ που μετά τον τραυματισμό του δεν δείχνει ακόμη σταθερότητα στη Euroleague. 

Διαιτητές του αγώνα της 19ης αγωνιστικής, Ολυμπιακός-Μονακό, ορίστηκαν οι Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Ράιν Περααντι (Εσθονία) και Μικέλε Ρόσι (Ιταλία). 

Σχετικές δημοσιεύσεις