«Δώσε ανάσα στη ζωή σου»

Με κεντρικό εικαστικό μια ανθρώπινη φιγούρα, που σταδιακά αναδύεται από τη θάλασσα επειδή η ανάσα τελειώνει και σε παραλληλισμό με αυτή την ανεξήγητη διακοπή αναπνοής, η Janssen Ελλάδος, δημιούργησε καμπάνια ενημερωτικής εκστρατείας με στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της αναγνώρισης των κοινών συμπτωμάτων και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης προτού η νόσος εξελιχθεί, δίνοντας έμφαση και προτροπή στο κοινό να απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό. 
 
Όπως σημειώνει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Gisella Dante, σχετικά με την εκστρατεία, η Janssen είναι ένας οργανισμός με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία και φυσικά τους ασθενείς και τους φροντιστές τους. Οι αξίες μας, η εμπειρία μας σε συνδυασμό με την επιστημονική μας καινοτομία και το κοινωνικό μας αποτύπωμα αποτελούν οδηγούς για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών».
 
Η καμπάνια συγκέντρωσε θετικά σχόλια, όπως αυτά της προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) Αναστασία Άνθη, η οποία είπε ότι «ενέργειες όπως αυτή ενισχύουν την προσπάθειά μας»  και η  πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση Ιωάννα Αλυσανδράτου την χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας «καθώς φέρνει τη σπάνια αυτή νόσο στο επίκεντρο του διαλόγου, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας» 

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση κα Ιωάννα Αλυσανδράτου δήλωσε από τη μεριά της, «η δημιουργία μιας καμπάνιας ενημέρωσης για την αόρατη νόσο της ΠΑΥ ξεκινά μια δύσκολη στιγμή για την ελληνική κοινωνία εν μέσω της πανδημίας, αλλά ακριβώς αυτό την κάνει ακόμα πιο σημαντική για την αναγνώριση της ασθένειας από όλους τους φορείς της χώρας. Ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού και η πρόσκληση σε όλους για ουσιαστική γνώση της ΠΑΥ, ευελπιστούμε να φέρει σε εμάς τους πάσχοντες εξομάλυνση της πολύ σκληρής καθημερινότητάς μας. Με τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μας προς τους εταίρους αυτής της κοινής προσπάθειας, καλούμε όλους να συμμετάσχουν σε αυτήν, σκορπίζοντας πανελλαδικά το μήνυμα των Ελλήνων ασθενών με πνευμονική υπέρταση: Δώστε ανάσα σε αυτούς που την χρειάζονται, μαθαίνοντας για την ζωή μας στηρίζετε την ύπαρξη μας».

 
Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ) είναι μια προοδευτική νόσος που σχετίζεται με δομικές αλλαγές στις πνευμονικές αρτηρίες, αγγεία τα οποία μεταφέρουν το αίμα από την καρδιά στους πνεύμονες. Στην ΠΑΥ οι πνευμονικές αρτηρίες συστέλλονται και στενεύουν, μειώνοντας τη ροή του αίματος προς τους πνεύμονες και αυξάνοντας την πίεση στην πνευμονική αρτηρία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η καρδιά και ο ασθενής να νιώθει δύσπνοια και κόπωση. Εάν η ΠΑΥ δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση της καρδιάς και καρδιακή ανεπάρκεια.    
 
Η Janssen Ελλάδος, εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην επιστημονική έρευνα για τα αίτια τα οποία προκαλούν την ΠΑΥ αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο καλή και φυσιολογική ζωή. Για αυτό το σκοπό η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την επιστημονική κοινότητα καθώς και με συλλόγους ασθενών σε όλο τον κόσμο, ώστε να προάγει την κατανόηση για την ασθένεια αλλά και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.    

Σχετικές δημοσιεύσεις