“Ελεύθερα” – Το νησί στις Μπαχάμες με ελληνικό όνομα

Αν έχετε την τύχη να επισκεφθείτε τις Μπαχάμες για διακοπές θα απολαύσετε βουτιές σε καταγάλανα νερά, θα κάνετε βουτιές σε άγρια φύση και θα απολαύσετε υπηρεσίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Στις Μπαχάμες όμως ανήκει και ένα νησί με ελληνικό όνομα “Ελεύθερα”. Το νησί πήρε το όνομά του από τους Ελεύθερους Τυχοδιώκτες από τις Βερμούδες που αποίκησαν εκεί και έφτιαξαν τον πρώτο οικισμό, και εμπνεύστηκαν το όνομα από την ελληνική λέξη ελευθερία.

Το πανέμορφο νησί έχει μακρόστενο σχήμα, με μήκος περίπου 180 χιλιόμετρα και πλάτος σε μερικά σημεία λιγότερο από 1.600 μέτρα.

Το ιδιαίτερο με αυτό το νησί είναι ότι όλο το χρόνο έχει μια ήπια θερμοκρασία, περίπου 23 βαθμούς, με τη μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφεται το καλοκαίρι να είναι 26-27 βαθμοί. Ξεχωρίζει για τις φανταστικές παραλίες του, τις φυσικές πισίνες που έχουν δημιουργηθεί στο πέρασμα των χρόνων από τις παλίρροιες, ενώ όποιος έχει διάθεση για περιπέτεια μπορεί να δοκιμάσει να διασχίσει το νησί περπατώντας, στο στενό δρόμο που ενώνει όλο το νησί.

Σχετικές δημοσιεύσεις