Ηλικιωμένη παγίδεψε μέλος σπείρας απατεώνων

Τουλάχιστον μια τετελεσμένη απάτη και τρεις απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων είχε διαπράξει από τις 3 Δεκεμβρίου του 2019 στην Σπάρτη μια εγκληματική οργάνωση, ο «εισπράκτορας» της οποίας συνελήφθη όταν πήγε να παραλάβει χρήματα από μια ηλικιωμένη, που όμως είχε καταλάβει ότι την εξαπατούσαν και ειδοποίησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Νωρίτερα, η γυναίκα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός κι ότι το παιδί της είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και κινδύνευε να πάει στην φυλακή, αν δεν «λάδωνε» με χρήματα ή τιμαλφή για να αφεθεί ελεύθερος. Η ηλικιωμένη προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει, αλλά σήμανε συναγερμό στις αρχές, που έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον 18χρονο αλλοδαπό μόλις πήγε στο σπίτι της.

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τα οποία κατασχέθηκαν και ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών, για να εντοπιστούν οι άγνωστοι συνεργοί του. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ο οποίος τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Από την ως τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν άλλη μία απάτη και τέσσερις απόπειρες, όμως η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η σπείρα έχει εξαπατήσει ή προσπαθήσει να εξαπατήσει πολύ περισσότερους ηλικιωμένους.

Σχετικές δημοσιεύσεις