«Η απλή αναλογική φέρνει πολιτική Βαβέλ» – Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ (video)

Πολιτική αντιπαράθεση, ενόψει εκλογών, είχε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου με τον βουλευτή και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπαδόπουλο. 

Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε τη σημασία της αυτοδυναμίας για την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. «Η αυτοδυναμία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, είναι εθνική αναγκαιότητα. Τις μεγάλες προκλήσεις μόνο μία σταθερή κυβέρνηση μπορεί να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Η πολιτική ιστορία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχει καταδείξει ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δρουν πάντα ταχύτερα. Η απλή αναλογική φέρνει πολιτική Βαβέλ. Για το λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν υπήρξε θιασώτης αυτού του συστήματος. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα στην ανάγκη σχηματισμού σταθερών κυβερνήσεων. Άλλωστε, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει αυστηρά μονοκομματική. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί ικανά στελέχη από όμορους πολιτικούς χώρους», δήλωσε.

Για τις αβάσιμες κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί δήθεν αποστασίας μετά τις εκλογές, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια ανιστόρητη σύγκριση. «Τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Μιλάει για αποστασία ο ΣΥΡΙΖΑ που το Μάιο του 2019 πήρε στήριξη από βουλευτές που προέρχονταν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Ήταν ή δεν ήταν αποστασία τότε;», αναρωτήθηκε, για να πάρει την απάντηση από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήταν σύμπτωση». 

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου σχολίασε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου που έθεσε ως προϋπόθεση για κυβέρνηση συνεργασίας. «Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα με κυβέρνηση συνεργασίας, Πρωθυπουργός γίνεται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Δεν μπορεί το όνομα του Πρωθυπουργού να βγαίνει ως έκπληξη από «πασχαλινό αυγό». Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε: «Όταν ψηφίζουν οι πολίτες, επιλέγουν Πρωθυπουργό. Και όταν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, ψηφίζουν για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, τότε επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και αν ήθελαν τον κ. Ανδρουλάκη για Πρωθυπουργό, θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιον θέλει για Πρωθυπουργό και εκείνος θα δείξει το δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σχετικές δημοσιεύσεις