Η ριζοσπαστική πρόταση που ετοιμάζουν για τους αστέγους

Είναι η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η Καλιφόρνια έχει προυπολογισμό που ζηλεύουν πολλά κράτη στον κόσμο, όμως είναι η πολιτεία με τη μεγαλύτερη ανισότητα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Η “Χρυσή Πολιτεία” όπως αποκαλείται, που φιλοξενεί τη βοιμηχανία του Χόλιγουντ και την Σίλικον Βάλει, έχει το 1/3 του άστεγου πληθυσμού των ΗΠΑ.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο δίπλα στους εκατομμυριούχους, χιλιάδες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας με το όνειρο της στέγασης να παραμένει μακρινό.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται, με τους περισσότερους να είναι ηλικιωμένοι.

Η πολιτεία ξεκίνησε δράσεις για να μειωθεί το φαινόμενο, μιας και το νο1 πρόβλημα στις δημοσκοπήσεις είναι ο αριθμός των αστέγων.

Η πιο ριζοσπαστική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι η στέγαση τους σε ειδικά ξενοδοχεία. Ήδη περισσότερα απο 30 ξενοδοχεία έχουν μπει στο πρόγραμμα, ενώ τα επόμενα 2 χρόνια σχεδιάζονται να χτιστούν 2.500 κατοικίες για να μειωθεί το πρόβλημα.

Στο ίδιο πρόγραμμα υπάρχει κ η πρόβλεψη όσα κρεβάτια μένουν άδεια σε κανονικά ξενοδοχεία χαμηλού κόστους να πρέπει να φιλοξενούν προσωρινά αστέγους.

Τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι όσοι μπόρεσαν να φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών σε κάποιο σπίτι, μπόρεσαν και βρήκαν εργασία που τους έδινε τη δυνατότητα να νοικιάσουν μετά δικό τους σπίτι.

Σε μια πολιτεία με τόσες αντιθέσεις δεν θα μπορούσε μια τέτοια πρότασει να μη διχάσει. Το λόμπι των υπαλλήλων στον τουρισμό αρνείται να εφαρμόσει την πρόταση και υποστηρίζει ότι μια τέτοια κίνηση υποβαθμίζει το προιόν τους.

Οι επόμενοι μήνες προβλέπεται πως θα βρει τις δύο πλευρές στα χαρακώματα. Μένει να δούμε την κατάληξη..

Σχετικές δημοσιεύσεις