Κορινθία – Στο φως φυτεία με 1.200 δενδρύλλια κάνναβης – Στο 1,8 εκατ. ευρώ η «αξία» της

Οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε περιοχή της Κορίνθιας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), αξιοποίησαν τα στοιχεία και χθες το πρωί οργάνωσαν επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πατρών και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, για τη σύλληψη των καλλιεργητών, την κατάσχεση και την εκρίζωση των δενδρυλλίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε πυκνή δασώδη περιοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με φυσική κάλυψη από βλάστηση, φυτεία με 1.210 δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες το μεσημέρι ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια κάναβης.

Η σύλληψη του καλλιεργητή έγινε επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα σε σκηνή στον χώρο της φυτείας.

Η φυτεία αποτελούνταν από τρία επίπεδα, συνολικού εμβαδού περίπου 1.500 τ.μ., στα οποία καλλιεργούνταν τα 1.210 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε το 1 μέτρο και 50 εκατοστά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στον χώρο της φυτείας και κατάσχεσαν: 

100 μέτρα λάστιχο ποτίσματος συνολικού μήκους, που συνδεόταν με δεξαμενές αποθήκευσης νερού, δύο σακούλες λιπάσματος, αυτοσχέδιο παράπηγμα, στο οποίο βρίσκονταν δύο σκηνές κατασκήνωσης με κλινοσκεπάσματα, δύο αυτοσχέδιους χώρους συλλογής υδάτων, με νάιλον και κορμούς δένδρων δύο αξίνες, δύο τσάπες και δύο φτυάρια για την καλλιέργεια και την περιποίηση των δενδρυλλίων και πλήθος τροφίμων, σκευών μαγειρέματος και φιαλών με νερό.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους οι δράστες εκτιμάται σε περίπου 1.815.000 ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις