Λίγα λόγια για την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας

Οι άνθρωποι που ζούμε στο 2021 έχουμε εξελιχθεί σίγουρα κατά πολύ, σε σχέση με τις παλιότερες γενιές. Οι πληροφορίες που μπορούμε να βρούμε παντού, μαζί με την εμπειρία των παλαιότερων ανθρώπων και την εξέλιξη της επιστήμης μας έχουν κάνει σίγουρα genius! Και ενώ παλιά όλοι πίστευαν ότι μια διατροφή βασισμένη στα ζωικά παράγωγα είναι ιδανική για τη σωματική μας υγεία, τώρα όλοι ξέρουμε ότι η αποχή από το κρέας είναι σημαντική και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια προσπάθεια για ουσιαστικά υγιεινή ζωή!

Η αποχή από το κρέας συμβάλει στην πρόληψη και στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως είναι τα καρδιαγγειακά, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης και ορισμένες μορφές καρκίνου. Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το κρέας λοιπόν, η σημερινή και αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, λογικά θα έχεις δει ότι έχουμε ετοιμάσει και ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα σου δώσει τροφή για σκέψη και όλα τα εφόδια για να κάνεις τη δική σου αποχή όποτε και για όσο θέλεις.

Ναι, δεν είναι απαραίτητο να αφιερώσεις τη ζωή σου στον βιγκανισμό, ούτε να μπεις κάτω από μια ταμπέλα, μπορείς απλά να υποστηρίξεις τον σκοπό και να φροντίσεις την υγεία σου κάνοντας αποχή συγκεκριμένες ημέρες ή εβδομάδες ή μήνες. Υιοθέτησε το για κάποιες ημέρες ίσως, αν δε δοκιμάσεις δεν ξέρεις αν μπορείς να τα καταφέρεις!

Πως προέκυψε η παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας:

Η σημερινή ημερομηνία 20 Μαρτίου, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας το 1985 με πρωτοβουλία της αμερικανικής οργάνωσης FARM (Farm Animal Reform Movement). Με τα χρόνια και με τη βοήθεια του διαδικτύου έχει εξαπλωθεί και εκτός των ορίων των ΗΠΑ.

Η καμπάνια στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού από τις συνέπειες της διατροφής που βασίζεται στα ζωικά προϊόντα. Επίσης, εστιάζει στην κακοποίηση των ζώων στα σφαγεία, στα περιβαλλοντικά προβλήματα από τις μεγάλες φάρμες, αλλά και στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η δική μας διατροφή (ναι η δική σου, η δική μου και των δικών σου ανθρώπων) επηρεάζει καθημερινά το κλίμα του πλανήτη. Η εκτροφή ζώων παράγει μεγάλες ποσότητες «αερίων του θερμοκηπίου» (κυρίως μεθανίου), αποψιλώνει τεράστιες εκτάσεις πρασίνου που θα μπορούσαν να απορροφήσουν ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα ή να χρησιμοποιηθούν για τη γεωργία.  Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί πολύ υψηλές ποσότητες νερού, και κάνει πιο πιθανό τον κίνδυνο της λειψυδρίας τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, οι επιστήμονες θεωρούν αυτή τη μείωση κατανάλωσης κρέατος αναγκαία, για να τραφεί ο παγκόσμιος πληθυσμός που θα έχει φθάσει τα δέκα δισεκατομμύρια το 2050.

Σχετικές δημοσιεύσεις