Μαν. Γιουνάιτεντ-Μαν. Σίτι 0-2: Διπλό τίτλου στο «Όλντ Τράφορντ»

Η Σίτι πέρασε και από το «Όλντ Τράφορντ» επικρατώντας με 2-0 της Γιουνάιτεντ και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία.
Αυτό το ματς περίμενε όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη, αφού ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της Premier League. Η Σίτι κατάφερε να περάσει και από το «Όλντ Τράφορντ» επικρατώντας με σκορ 2-0 της Γιουνάιτεντ.
Το γκολ του Σίλβα στο 54’ και του Σανέ στο 66’ ήταν αρκετά για να περάσει νικηφόρα η ομάδα του Γκουαρντιόλα από το «σπίτι» της αντιπάλου της και να κρατάει τις τύχες της στα χέρια της.
Τ
ο πρώτο ημίχρονο στο «Θέατρο των Ονείρων» ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο «στείρο» 0-0 και τη Σίτι να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 44’ ο Στέρλινγκ πήρε τη μπάλα αριστερά εντός περιοχής, ελίχθηκε εξαιρετικά και απόφυγε τα τάκλιν τον αντιπάλων του, αλλά από το σουτ με το δεξί στο κέντρο της περιοχής ο Ντε Χέα μπλόκαρε σταθερά.
Από την πλευράς της η Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε καλύτερη σε σχέση με την απογοητευτική της «εικόνα» την περασμένη Κυριακή στην ήττα με βαρύ 4-0 από την Έβερτον. Επί της ουσίας, όμως, παρά την καλή ανασταλτική της λειτουργία, οι όποιες επιθετικές της προσπάθειες πέρασαν ανεκμετάλλευτες στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51’ ο προβληματισμός του Γκουαρντιόλα έγινε πιο ισχυρός βλέποντας τον Φερναντίνιο να τραυματίζεται, αλλά τρία λεπτά αργότερα (54’) ο Καταλανός… ηρέμησε όταν ο Μπερνάντο Σίλβα νίκησε τον Ντε Χέα κι έγραψε το 0-1! Στο 56’ η Γιουνάιτεντ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Λίνγκαρντ να αστοχεί σε κενή εστία, και στο 66’ ο Σανέ πέτυχε τελικά και το 0-2 για τη Σίτι «κλειδώνοντας» έτσι το τρίποντο για τους «πολίτες».
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Α. Γιάνγκ, Νταρμιάν (83’ Α. Σάντσες), Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Περέιρα (72’ Λουκάκου), Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83’ Μαρσιάλ).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (89’ Ντανίλο), Φερναντίνιο (51’ Σανέ), Ν. Σίλβα, Μ. Σίλβα, Αγκουέρο (89’ Γ. Ζεσούς), Στέρλινγκ.

Σχετικές δημοσιεύσεις