Μικρές ζωγραφιές με νάνους, με θέμα τον COVID-19

Μικρές ζωγραφιές με νάνους άρχισαν μυστηριωδώς να εμφανίζονται στις βάσεις πυλώνων τηλεπικοινωνιών και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο Όκλαντ των ΗΠΑ γύρω στο 2012.

Ο καλλιτέχνης, που δημιουργούσε ξύλινες πλάκες με ζωγραφισμένους νάνους και τις τοποθετούσε στους πυλώνες μετακόμισε από τότε στην Οκλαχόμα.

Όμως, το τελευταίο διάστημα καινούριες ζωγραφιές με νάνους και θέμα την πανδημία του κορονοϊού εμφανίστηκαν στο Όκλαντ από νέο καλλιτέχνη που προφανώς θέλει να διασκεδάσει τους γείτονές του.

Κάτοικοι περιοχών της πόλης δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα ζωγραφικά έργα με επίκαιρη θεματολογία. Σε μία ζωγραφιά ένας νάνος είναι μπροστά σε υπολογιστή και κάνει βιντεοκλήση, ή σε άλλη φορά ιατρική ρόμπα και μάσκα. Σε ένα άλλο έργο απεικονίζεται νάνος επιστήμονας που μελετά στο μικροσκόπιο τον κορονοϊό.

Κάτοικος της πόλης που έστειλε φωτογραφίες στον τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που ανακάλυψε τα νέα, ευφάνταστα ζωγραφικά έργα, ειδικά σε τόσο σκοτεινούς καιρούς.

«Δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο κάτοικος δημιουργός των νάνων, αλλά τα έργα του πραγματικά ομορφαίνουν την ημέρα όλων» πρόσθεσε.

Στο Twitter ένας άλλος κάτοικος δημοσίευσε φωτογραφίες και ευχαρίστησε τον άγνωστο καλλιτέχνη για τα έργα του.

Σχετικές δημοσιεύσεις