Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην Λισαβόνα, στην Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ

Ως επικεφαλής της αποστολής της Νέας Δημοκρατίας στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετέβη στη Λισαβόνα ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου. 

H Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ, το όργανο χάραξης των πολιτικών θέσεων του Κόμματος, μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας του COVID, συνεδρίασε ξανά μετά από δυόμισι χρόνια με φυσική παρουσία. Η Συνέλευση, στην οποία συμμετέχουν 200 υψηλόβαθμα στελέχη της κεντροδεξιάς από όλη την Ευρώπη, έλαβε αυτήν την φορά χώρα στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την καταπολέμηση του πληθωρισμού, το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης, την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τον κίνδυνο του αναθεωρητισμού, καθώς και την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Επίσης, στη Συνέλευση απευθύνθηκε για τα ενεργειακά ζητήματα ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Γραμματείς Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Λευτέρης Μωυσιάδης και Νάσος Μολδοβανίδης, καθώς και το Μέλος της Γραμματείας Νίκος Κορογιαννάκης. Τέλος, της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών ηγήθηκε ο Πρόεδρός της και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις