Πράγματα που κάνουν όσοι δεν αρρωσταίνουν ποτέ

Κοιμούνται δίπλα σε φορείς κορωνοϊού και δεν κολλούν. Περνούν το χειμώνα χωρίς ούτε ένα συνάχι. Όταν όλοι στο γραφείο έχουν κολλήσει γαστρεντερίτιδα αυτοί δεν πτοούνται.

Από χαλαρωτικές μαλάξεις μέχρι ροφήματα πιπερόριζας και μπόλικο σκόρδο διαβάστε ό,τι κάνουν όσοι δεν αρρωσταίνουν ποτέ.

Κάντε ένα κρύο ντους

Λιγότερες ημέρες άδειας λόγω ασθένειας ζητούν από την εργασία τους όσοι συνηθίζουν να κάνουν καθημερινά ένα κρύο ντους συγκριτικά με εκείνους που προτιμούν την απόλαυση του ζεστού νερού. Σε αυτό το ενδιαφέρον συμπέρασμα κατέληξαν Νορβηγοί επιστήμονες σε έρευνά τους που δημοσιεύτηκε στο PloS One.

Αναμφίβολα το ανοσοποιητικό μας σύστημα βγαίνει κερδισμένο από τα κρύα ντους όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο θέμα μας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κλείστε ραντεβού για μασάζ

Οι περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν ότι το μασάζ μπορεί να μειώσει την ανησυχία, την αυξημένη αρτηριακή πίεση και τους παλμούς της καρδιάς. Μέσω αυτής της διαδικασίας βοηθά στον έλεγχο του στρες που αποτελεί ένα βασικό ρυθμιστή της αποτελεσματικής ανοσίας.

Δοκιμάστε τζίντζερ

To τζίντζερ ή πιπερόριζα έχει γίνει γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, χάρη στις οποίες πολλοί το συνιστούν ως συμπληρωματικό μέσο καταπολέμησης φλεγμονωδών παθήσεων.

Θεωρείται ακόμη βότανο που ενισχύει την άμυνα και συχνά περιλαμβάνεται σε τονωτικά ροφήματα ή προτείνεται ως ρόφημα προς αντικατάσταση του καφέ.

Πλένετε τα χέρια σας

Το καλό πλύσιμο των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα είναι η πλέον αποτελεσματική κίνηση που μπορείτε να κάνετε για να μείωσετε τις πιθανότητες μιας αναπνευστικής λοίμωξης ή άλλης μεταδοτικής νόσου.

Περισσότερη βιταμίνη C

Πρακτικά αυτό σημαίνει αυξημένη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C όπως τα πορτοκάλια και όχι μόνο. Οι πολύχρωμες πιπεριές, οι φράουλες, τα ακτινίδια, ακόμη και το μπρόκολο και το κουνουπίδι εινια πλούσιες πηγές βιταμίνης C.

Μην αποφεύγετε το σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει ισχυρές θειούχες ενώσεις με πιο δραστική την αλισίνη, στην οποία οφείλει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και τα πολυάριθμα οφέλη στην υγεία.

Η αλισίνη του σκόρδου θεωρείται ισχυρός αντιμικροβιακός παράγοντας που σε συνδυασμό με την βιταμίνη C, ενισχύει την αντιβακτηριδιακή του δράση.

Μείνετε αισιόδοξοι

Η θετική στάση ζωής σχετίζεται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες που είναι αισιόδοξοι  και τείνουν να βλέπουν τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων ζουν -συνήθως- περισσότερο, σύμφωνα με διαθέσιμες έρευνες που  επιβεβαιώνουν ευρήματα προηγούμενων μελετών ότι η αισιοδοξία συνδέεται με καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις