Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών – «Θέλουμε ασφαλή σχολεία»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης των Σερρών πραγματοποιήσαν μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί, ζητώντας ασφαλή σχολεία. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο της πόλης που στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη.

Το σύνθημα όλων ήταν ένα «θέλουμε ασφαλή σχολεία». Οι συμμετέχοντες στη κινητοποίηση έκαναν μια στάση στο δημαρχιακό μέγαρο, προκειμένου να παραδώσουν στο δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και στη δημοτική αρχή τα τρία αιτήματά τους:

-ασφαλή σχολεία

-κτηριακές υποδομές

-χρήματα για την παιδεία

Ο δήμαρχος δεν βρισκόταν στο γραφείο του με τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναζητούν κάποιον εκπρόσωπο του δήμου για να του ενεχειρήσουν τα αιτήματά τους. Τελικά, τα παιδιά δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Βασίλης Χρυσανθίδης. Οι μαθητές ζήτησαν από τον κ. Χρυσανθίδη να γίνει έλεγχος σε όλα τα σχολεία του δήμου Σερρών, ασφαλές υποδομές, εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης. «Είναι εξοργιστικό εν έτη 2022 να συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σ ένα σχολείο, την ώρα της λειτουργίας του» ανέφερε μαθήτρια στον κ. Χρυσανθίδη.

Ο κ. Χρυσανθίδης ανέφερε ότι προβλήματα υπάρχουν και η δημοτική αρχή τα γνωρίζει: «Πραγματικά οι μαθητές έχουν δίκιο από εκεί πέρα, η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μετά το τραγικό και συγκλονιστικό γεγονός να διερευνηθεί όλη η υπόθεση σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση το καλύτερο για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία». 

Σχετικές δημοσιεύσεις