ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΜΙΔΑ – ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

41ο Συνέδριο ΠΟΜΙΔΑ: Μόνον η τριετής φοροαπαλλαγή των κενών κατοικιών θα λύσει το πρόβλημα της στέγης!

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους ιδιοκτητών ακινήτων από όλη την Ελλάδα, εκπροσώπων της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27-01-2024 στην Αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ το 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων, που διοργάνωσε η ΠΟΜΙΔΑ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου εκπρόσωποι της κυβέρνησης έκαναν σημαντικές ανακοινώσεις για τη φορολογία ακινήτων, τις μισθώσεις, το Κτηματολόγιο, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στις μεταβιβάσεις, το σύστημα Taxis κ.α.

Στο Συνέδριο παρεβρέθησαν μεταξύ άλλων: ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Νίκος Παππάς, π. Υπουργός Επικρατείας, εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Δημήτριος Μάντζος, Βουλευτής Επικρατείας, εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Γιάννης Σκάλκος, Πολιτευτής – Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική, ο κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για το Εθνικό Κτηματολόγιο, ο κ. Βασίλης Σπανάκης,  Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ, Ο κ. Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Γιώργος Ρούσκας, Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων και ο κ. Λευτέρης Ποταμιάνος, Πρόεδρος Μεσιτών Αθηνών – Αττικής

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI κ. Στράτος Παραδιάς τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η ιδιοκτησία είναι διεθνώς αναγνωρισμένο Ανθρώπινο Δικαίωμα, κάτι που δυστυχώς ελάχιστα απασχολεί τους απανταχού δικαιωματιστές. Η τύχη της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, καρπού μόχθου και ιδρώτα του παραγωγικού κορμού της ελληνικής κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, αφορά και ενδιαφέρει τους πάντες: ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες, επαγγελματικές οργανώσεις. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, η ιδιοκτησία πρέπει να είναι αντικείμενο σεβασμού από κάθε αρχή και μορφή του Κράτους, και όχι αντικείμενο καταπάτησης και λεηλασίας, στο όνομα διαφόρων ιδεών και σκοπιμοτήτων.

Έτσι σήμερα βρισκόμαστε:

  • Αντιμέτωποι με μια εξοντωτική φορολογική κλίμακα μισθωμάτων που φτάνει το 45%, χωρίς οποιοδήποτε αφορολόγητο όριο…

Σχετικές δημοσιεύσεις