Σχίνος Κορινθίας – Σε ύφεση η πυρκαγιά ‑ Καμένα πάνω από 55.000 στρέμματα δάσους

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) στoν Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί προσπαθούν να κατασβήσουν τα διάσπαρτα σημεία που συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης μίλησε στο OPEN για τις μεγάλες καταστροφές από την επέλαση της πυρκαγιάς και τόνισε ότι στο Αλεποχώρι η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. «Έχει άπνοια πια, ο καιρός μας βοηθάει να προσεγγίσουμε τις εστίες που δυσκολευόμασταν λόγω του ανέμου και του ανάγλυφου της περιοχής», σημείωσε, ενώ στόχος είναι να οριοθετηθεί μέσα στην ημέρα.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς ανέφερε: «Ξέρουμε ότι ήταν καύση ξυλείας αλλά επειδή είμαστε ακόμη στη μάχη οι έρευνες συνεχίζονται. Κάποιοι είπαν για μαρτυρίες και πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Αλλιώς μιλάμε για απλές ενδείξεις και όχι αποδέιξεις», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Κολοκούρη υπάρχουν σε κάποια σημεία ζημιές και καταστροφές σπιτιών. «Έγινε ένας μεγάλος, άνισος αγώνας από τους πυροσβέστες. Το πιο μεγάλο γεγονός είναι ότι δεν κινδύνευσε η ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η εικόνα της φωτιάς που μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια και αγροικίες είναι καλύτερη, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι των προηγούμενων ημερών έχουν εξασθενήσει αλλά υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε συναγερμό και αναμένουν τα εναέρια μέσα για να μπορέσουν να σβήσουν τη φωτιά, καθώς η πρόσβαση στο σημείο που βρίσκεται ο οικισμός Πευκανέα είναι δύσκολη.

Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ Α/Φ, οκτώ PZL, δύο Ε/Π και ακόμη δύο Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις