Τα 5 καλύτερα βότανα και μπαχαρικά για το ανοσοποιητικό

Εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού , οι περισσότεροι έχουμε φροντίσει για αποθέματα σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα καλύψουν τις ανάγκες μας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Όσον αφορά στα τρόφιμα, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχουμε αποθέματα τροφών που διατηρούν το σώμα υγιές και ενισχύουν το ανοσοποιητικό έναντι των ιώσεων αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες

Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε οινόπνευμα, απολυμαντικά και έχετε λάβει άλλα μέτρα προστασίας, έχουν ελάχιστη επίδραση όταν το ανοσοποιητικό είναι αδύναμο και συνεχίζετε να καταναλώνετε τροφές που δεν έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό.

Αυτό σημαίνει ότι μια υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, όπως ήταν βέβαια και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, πόσο μάλλον τώρα που δεν υπάρχει στον κοντινό ορίζοντα θεραπεία για τον θανατηφόρο ιό.

Δείτε τα καλύτερα βότανα και μπαχαρικά που προτείνουν οι ειδικοί για την τόνωση του ανοσοποιητικού:
Τζίντζερ: Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να αναστείλει τη δραστηριότητα των ιών, κρατώντας μακριά και τον κορονοϊό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα οφέλη για την υγεία έχει η φρέσκια ρίζα.
Γαρίφαλο: Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ το γαριφαλέλαιο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα του αναπνευστικού και του άσθματος, όπως ο βήχας, σύμπτωμα και της μόλυνσης από κορονοϊό.
Ρίγανη: Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, ένα από τα οποία είναι και η καρβακρόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αντιστρέφει ή μειώνει τις βακτηριακές, μυκητιασικές και ιογενείς λοιμώξεις.
Κουρκουμάς: Περιέχει κουρκουμίννη, ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη μόλυνσης από ιούς όπως της γρίπης και της ηπατίτιδας C.
Σκόρδο: Η αλισίνη του σκόρδου έχει αντιβακτηριδιακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών, ιδιαίτερα των ιώσεων. Είναι πιο αποτελεσματικό για το ανοσοποιητικό και την υγεία όταν τρώγεται ωμό

Σχετικές δημοσιεύσεις