Τζόκοβιτς – «Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος, αλλά θα σεβαστώ την απόφαση του Δικαστηρίου»

Εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου έμεινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως ανέφερε η εφημερίδα “Age”.

Ωστόσο, όπως τόνισε θα σεβαστεί την απόφαση των αρχών και θα συνεργαστεί μαζί τους έως ότου αναχωρήσει από την  χώρα. Υπιοστήριξε ακόμη ότι ελπίζει να επιστρέψει συγκεντρωμένος στο τένις και στο επόμενο Australian Open.

Ο Τζόκοβιτς είχε προσφύγει κατά της απόφασης του υπουργού μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ν΄ ακυρώσει τη βίζα του με την αιτιολογία ότι αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία επειδή η παρουσία του θα ενθάρρυνε το αντιεμβολιαστικό αίσθημα εν μέσω της χειρότερης επιδημίας COVID-19 στην Αυστραλία.

«Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια για τα όσα συνέβησαν», υποστήριξε ο 34χρονος τενίστας σε δήλωση που έκανε μετά την απόρριψη της έφεσής του από το δικαστήριο. 

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου κατά της απόφασης του υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open. Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα».

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19, έλαβε ιατρική εξαίρεση για να αγωνιστεί στο Melbourne Park major, ένα τουρνουά που έχει κερδίσει εννέα φορές, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων διοργανώσεων. Η μοίρα του κρίθηκε τελικά μετά από ένα «θρίλερ» 10 ημερών που τον έφερε να κρατείται από τις αρχές, να ελευθερώνεται και στη συνέχεια να κρατείται ξανά ενόψει του Australian Open, που ξεκινά τη Δευτέρα.

«Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήμουν εγώ και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούν να επικεντρωθούν στο παιχνίδι και στο τουρνουά που αγαπώ», είπε ο Τζόκοβιτς, ενώ ευχαρίστησε επίσης όλους όσους τον στήριξαν.

«Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά».

Σχετικές δημοσιεύσεις