Aπίστευτο! Θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα νέος δρόμος χωρίς διόδια

Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η είδηση ότι θα κατασκευαστεί καινούριος δρόμος στον οποίο δεν θα υπάρχουν διόδια!

Χωρίς διόδια θα κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος –Μεθώνη. Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο κ. Λαμπρόπουλος συναντήθηκε, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό, τον γενικό γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες προέκυψαν τα παρακάτω, όπως αναφέρει ο βουλευτής:

1. Για τον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

– Θα συνεχισθεί η Α΄ φάση του διαγωνισμού, που είναι η προεπιλογή, για κατασκευή του δρόμου με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) χωρίς διόδια.

– Αυτές τις ημέρες, υποβλήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στη διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

– Η Β΄φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει, όταν δημοσιευθεί στη Διαύγεια η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τότε, παράλληλα, θα κηρυχθούν και οι απαλλοτριώσεις.

2.Το τμήμα Τσακώνα-Καλό Νερό θα συζητηθεί και θα υπάρξουν αποφάσεις, αφού πρώτα καταλήξουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τμήμα Πάτρα-Πύργος.

3.Για το τμήμα Καλό Νερό-Πύργος, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα, για σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφάλειας του υπάρχοντος δικτύου.

4.Για τον αερολιμένα της Καλαμάτας επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα για άμεσες αποφάσεις, αφού πρώτα μελετηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις