ITB Βερολίνου – Θα είναι το 2023 χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό; Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των προτιμήσεων

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από τρία χρόνια πανδημίας του κορονοϊού, ο τουρισμός επιστρέφει δυναμικά. Η αισιοδοξία για την εκτίναξη του τουρισμού τη φετινή σεζόν κυριαρχεί στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου – το μεγαλύτερο «χρηματιστήριο» της τουριστικής βιομηχανίας που πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή στο Βερολίνο.

Πάνω από 5.500 εκθέτες από 150 χώρες συμμετέχουν στη φετινή έκθεση, φιλοξενούμενη χώρα στην ITB Berlin 2023 είναι η Γεωργία, που αυτοπροβάλλεται ως η χώρα με τις δώδεκα διαφορετικές κλιματικές ζώνες.

Εγκαινιάζοντας την έκθεση, ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, απηύθυνε έκκληση για στροφή στο βιώσιμο τουρισμό με προστασία του περιβάλλοντος. «Η ελευθερία εξερεύνησης του κόσμου δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την καταστροφή του», τόνισε «πράσινος» γερμανός υπουργός.

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των προορισμών

Οι 5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για την κύρια ταξιδιωτική σεζόν το καλοκαίρι είναι η Τουρκία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Πορτογαλία. Αυξημένη ζήτηση υπάρχει και για τις διακοπές του Πάσχα τον Απρίλιο, οι περισσότεροι παραθεριστές προτιμούν προορισμούς στην Αίγυπτο, τις Κανάριες Νήσους και την Τουρκία και ακολουθούν οι Βαλεαρίδες Νήσοι, οι Μαλδίβες, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ζήτηση έχουν και οι κρουαζιέρες μετά την επιστροφή τους πέρυσι.

Σχετικές δημοσιεύσεις