Διασώστες σε άσκηση έσωζαν “τραυματία” και τους έπεσε από το φορτηγό

Το ξεκαρδιστικό περιστατικό με τον τραυματισμένο άντρα να πέφτει μαζί με το φορείο από το διασωστικό όχημα συνέβησαν σε παραλία της πόλης Τσανκέι στο Περού, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα της χώρας, Λίμα.

Το βίντεο έγινε αμέσως viral στα social media και δείχνει μια ομάδα διασώστες να κουβαλούν έναν τραυματία σε φορείο και να τον ανεβάζουν στην καρότσα ενός βαν.

Ευτυχώς, ήταν μια άσκηση διάσωσης και όχι ένα πραγματικό γεγονός, πάντως όλα πήγαν στραβά.

Αφού ο «τραυματισμένος» άντρας «έφαγε» πρώτα ένα φορείο στο κεφάλι, μετά «έφαγε» και τα μούτρα του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη σελίδα των δημοτικών αρχών της περιοχής στο Facebook ανέβηκε το βίντεο με την άσκηση διάσωσης, αλλά ήταν μια μονταρισμένη εκδοχή που δεν έδειχνε το ξεκαρδιστικό περιστατικό.

Το βίντεο έγινε viral και πολλοί χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα σχολίασαν ότι στην εξομοίωση διάσωσης συμμετείχε και η τοπική αστυνομία, καθώς και πως το εν λόγω φορτηγάκι ήταν αστυνομικό.
«Ευτυχώς, ήταν μόνο προσομοίωση.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι υποτιθέμενοι ειδικοί, απλά, αυτοσχεδιάζουν» σχολίασε κάποιος για την ξεκαρδιστική πτώση.

«Υποτίθεται ότι τραυματίστηκε, μέχρι που αυτοί που συμμετείχαν στην άσκηση τον έριξαν κι έγινε πραγματικός τραυματίας» έγραψε ένας άλλος.

Μόλις το σωστικό φορτηγάκι έβαλε μπροστά για να μεταφέρει τον τραυματία στο νοσοκομείο, το φορείο μαζί με τον άντρα γλίστρησαν από την καρότσα και ο άντρας βρέθηκε στο έδαφος.

Αμέσως, η αστυνομία του Περού έσπευσε να ξεπλύνει την «ντροπή» από πάνω της και να ενημερώσει το περουβιανό κοινό «ότι το όχημα και οι πρωταγωνιστές στο βίντεο δεν ανήκουν στις αστυνομικές αρχές».

Εντωμεταξύ, ένας από τους χρήστες που είδαν το πάθημα πρόσεξε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και σε επεισόδιο των «The Simpsons», με τον άμοιρο Homer να πέφτει κι αυτός από ασθενοφόρο μαζί με το φορείο.

Τουλάχιστον, η πτώση του τραυματία έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης. Άλλωστε οι ασκήσεις γίνονται για να διορθώνονται τυχόν λάθη συντονισμού και να μην συμβαίνουν υπό πραγματικές συνθήκες.

Έτσι δεν είναι;

Σχετικές δημοσιεύσεις